Γνωστό το παραμύθι αλλά αυτή τη φορά δεν έχει δράκο...

11.9.09

Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι στον προεκλογικό αγώνα θα «έπεφτε» και το ζήτημα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Ένα έργο που διαφημίστηκε από την κυβέρνηση και χρησιμοποιήθηκε για να δείξει τις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας.

Και πράγματι έτσι έμοιαζε να είναι. Για ένα διάστημα,Αθήνα και Μόσχα είχαν αναπτύξει έναν αρκετά καλό δίαυλο επικοινωνίας

Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι τραγικοί χειρισμοί του Υπ. Εξωτερικών (π.χ δηλώσεις για την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ) οδήγησαν τη χώρα μας στην αποξένωση.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός εξάλλου από την επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία και τις δηλώσεις περί Κύπρου.

Την ίδια ώρα , η Βουλγαρία επανεξετάζει τη δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης καθώς το κόστος μοιάζει ασύμφορο. Στην Ελλάδα , το θέμα έχει μείνει στάσιμο και κανένα χρονοδιάγραμμα δεν τηρείται . Η ίδια η Νέα Δημοκρατία έχει εγκαταλείψει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει κάποιες επιφυλάξεις . Δικαίωμα του . Θα κριθεί για τη στάση του αυτή.  Μην φτάνουμε όμως και στην άλλη άκρη. Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης είναι σίγουρα ένα έργο σημαντικό , όχι όμως όσο σημαντικό μας το παρουσίασαν τα γαλάζια παπαγαλάκια.

Μακάρι στο τέλος να υλοποιηθεί και να αναβαθμίσει την πολύπαθη περιοχή της Θράκης. Όχι όμως με όρους καταχρηστικούς για τα ελληνικά συμφέροντα και με ιστορίες για αγρίους...