Χωρίς νικητή αλλά με πολλούς χαμένους...

21.9.09

Στις 8 ήταν προγραμματισμένη η έναρξη ενός debate που ολοκληρώθηκε σχεδόν 4 ώρες αργότερα !

Επί της διαδικασίας , ήταν το πιο ενδιαφέρον debate των τελευταίων ετών. Το μόνο παράξενο ήταν η εμφάνιση δυο διαφορετικών πάνελ δημοσιογράφων που έδωσε την αίσθηση διεξαγωγής δυο ανεξάρτητων debates.

Πάμε τώρα στους πολιτικούς αρχηγούς...

Αν ο Καραμανλής δεν ήταν ήδη 7 μονάδες πίσω , τότε το debate αυτό θα ήταν μια μικρή "ΔΕΘ 2008" . Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Καραμανλής δεν έχει όρεξη . Από το πρώτο λεπτό μιλούσε δυο και τρεις τόνους πιο δυνατά από τους συνομιλητές του , υπεραμύνθηκε κάθε κυβερνητικής πολιτικής , κάλυψε τον Σουφλιά και τόλμησε να χαρακτηρίσει ορθή τη διαχείριση των Δεκεμβριανών από την κρατική εξουσία . Διαχειρίστηκε με ανώριμο τρόπο τη δυνατότητα διαλόγου με τον Γιώργου Παπανδρέου και του έθεσε 5 ερωτήματα τα οποία θα έπρεπε να απαντηθούν σε 75 δευτερόλεπτα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ! Η δική μας βαθμολογία : 2/10 .

Κατώτερος των προσδοκιών όμως ήταν και ο Γιώργος Παπανδρέου , ειδικά...

...στο πρώτο μέρος του debate . Και στο 2ο μέρος πάντως δεν απάντησε στην κρίσιμη ερώτηση του Ανδρέα Κωνσταντάτου για το άρθρο 16 . Εμφανίστηκε πάρα πολύ αγχωμένος και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον αέρα των ευνοϊκών δημοσκοπήσεων . Έκανε μάλιστα τα περισσότερα σαρδάμ από κάθε άλλη φορά , ενδεικτικό της πίεσης που ένιωθε . Του αναγνωρίζουμε μονάχα ένα άλλοθι . Δέχθηκε πάρα πολλές άκομψες ερωτήσεις με αποκορύφωμα την αλητεία του Γιώργου Καρατζαφέρη με αποτέλεσμα να χάσει την ψυχραιμία του . Δεν εκμεταλλεύτηκε πάντως τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις στον Καραμανλή ενώ η 2η ερώτηση που του έθεσε ήταν τελείως ανούσια . Η δική μας βαθμολογία : 3,5/10 .

Μικρό το σχόλιο μας για την Αλέκα Παπαρήγα . Έχει επιλέξει να απευθύνεται μόνο στο κομματικό της ακροατήριο κι ως εκ τούτου ήταν πειστική . Φάνηκε πάντως ότι δεν "καιγόταν" να συμμετάσχει στο debate . Η δική μας βαθμολογία : 5/10.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ίσως ο μόνος που πέρασε την βάση αλλά κινήθηκε σε ρηχά νερά . Έδωσε μια καλή απάντηση για την εξωτερική πολιτική αλλά έμπλεξε κι αυτός στις θολές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία και το πανεπιστημιακό άσυλο . Ήταν πάντως μια αξιοπρεπής παρουσία που έσωσε κάπως τα προσχήματα για την Κουμουνδούρου . Η δική μας βαθμολογία : 6/10 .

Ο Καρατζαφέρης δεν κρίνεται καθώς έχει εξασφαλίσει για τον εαυτό του το ακαταλόγιστο Σημειώνουμε απλά ότι οι δημοσιογράφοι μάλλον τον χαϊδεψαν....

Και...Χρυσόγελος ! Η σκηνή που δείχνει το βαζάκι με τον νερό του Ασωπού διεκδικεί θέση στις πλέον cult στιγμές της Πολιτικής Ιστορίας . Αγγαρεία κι αυτός , τον ξέσκισαν οι δημοσιογράφοι , τα έκανε θάλασσα και μάλλον οι Οικολόγοι μένουν εκτός Βουλής. Η δική μας βαθμολογία: 2/10

Την γνώμη μας για τους δημοσιογράφους την γράψαμε και κατά τη διάρκεια του debate . Ξεχώρισε ο Κωνσταντάτος και η Κοσιώνη . Τραγικός ο Σρόιτερ . Δεν νομίζω ότι θυμάται κανείς τι ρώτησε ο Τσίμας . Δεν ήταν κακός ο Ευαγγελάτος.

Σας χρωστάμε όμως ένα άρθρο για το παιχνίδι που στήθηκε με τον Λιάτσο . Αύριο όμως...

Περιμένουμε τα σχόλια σας...

Κοινοποιήστε το στο Facebook