Η επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας - Ποιοί μένουν έξω

5.10.09

Πριν από τις εκλογές γνωρίζαμε ότι οι κ.κ Έβερτ , Λιάπης , Ρουσόπουλος , Βουλγαράκης , Μαγγίνας , Δούκας και Τσιτουρίδης θα είναι εκτός Βουλής.

Χθες , μάθαμε ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα είναι μετά από 12 χρόνια αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Η καταμέτρηση των σταυρών όμως προκαλεί και μερικές ακόμα αποχωρήσεις...

Ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του στη Α' Αθηνών καθώς τον ξεπέρασε μέχρι και η Έλενα Κουντουρά η οποία επίσης όμως δεν καταφέρνει και πάλι να εκλεγεί.

Ακόμα μεγαλύτερες όμως είναι οι εκπλήξεις στη Β' Αθηνών όπου η Φάνη-Πάλλη Πετραλία δείχνει να...

...μην καταφέρνει να εκλεγεί ! Την ίδια μοίρα έχει και ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης , ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης , ο Άρης Σταθάκης και η θρυλική Κατερίνα Παπακώστα !

Εκτός και ο Παναγίωτης Μελάς από την Α' Πειραιώς .

Στην Αχαϊα δεν επανεκλέγεται η Νατάσα Ράγιου και ο Νίκος Παπαδημάτος . Έξω και ο Μπασιάκος από τη Βοιωτία ο οποίος πλήρωσε το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου παρά την κουμπαριά του με τον πρωθυπουργό...

Η Νέα Δημοκρατία χάνει και τη μονοεδρική της Θεσπρωτίας όπου δεν εκλέγεται ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας . Το ίδιο συμβαίνει και στην Κεφαλλονιά με τον Αλέξανδρο Παρίση .

Αυτές είναι οι σημαντικότερες απώλειες ( με βάση τα τωρινά δεδομένα ) για τη Νέα Δημοκρατία η οποία θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή μόνο με 91 βουλευτές σε μια εντελώς καινούρια σύνθεση και δομή...

Κοινοποιήστε το στο Facebook