Μια επικήρυξη , πολλά ερωτήματα

26.10.09

Στην επικήρυξη τριών ατόμων του αντεξουσιαστικού χώρου προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Θα δοθούν 600.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των Γρηγόρη Τσιρώνη, Συμεών και Μάριου Σεϊσίδη.

Η είδηση σίγουρα ξενίζει . Είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα και η αποτελεσματικότητα του μέτρου είναι συζητήσιμη.

Οι τρεις επικηρυγμένοι αντιεξουσιαστές φαίνεται ότι σχετίζονται με την περίφημη ομάδα των "ληστών με τα μαύρα" . Σύμφωνα με άλλες πηγές , τα μεγάλα ποσά των ληστών με τα μαύρα τροφοδοτούν ένοπλες ομάδες ενώ κάποια σχετίζουν την δράση τους με την ισχυρότερη τρομοκρατική οργάνωση της χώρα , δηλαδή με τον "Επαναστατικό Αγώνα".

Κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για τους σκοπούς της συγκεκριμένης απόφασης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη . Το ποσό πάντως είναι εξαιρετικά υψηλό για 3 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και είναι αμφίβολο αν θα βρεθεί έστω κι ένας πολίτης που θα δώσει στοιχεία για τους συγκεκριμένους

Λογικά , η ηγεσία του Υπ. Πολιτικής Προστασίας επιχειρεί να στείλει κάποιο μήνυμα στις διάφορες οργανώσεις που έχουν ξεφυτρώσει τον τελευταίο καιρό .

Περίεργα πράγματα . Για να δούμε...

Δείτε την κοινή απόφαση των Παπακωνσταντίνου και Χρυσοχοϊδη :


Κοινοποιήστε το στο Facebook