O Άρης μπορεί...

5.10.09

Ο Οκτώβριος και πιθανότατα και ο Νοέμβριος του 2009 θα είναι δυο από τους κρισιμότερους μήνες στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Η κούρσα για την διαδοχή έχει ήδη ξεκινήσει με τη Ντόρα Μπακογιάννη να αποτελεί το μεγάλο και πιθανότατα αδιαφιλονίκητο φαβορί .

Απέναντι της ενδέχεται να βρει τους κ.κ Σαμαρά κι Αβραμόπουλο , χωρίς κανένας από τους δυο να αποτελεί το φόβητρο .

Ο Σαμαράς ήταν για χρόνια εκτός Νέας Δημοκρατίας ενώ είναι ήδη 58 ετών και με βεβαρημένο παρελθόν . Ο Αβραμόπουλος είναι 55 ετών και έχει ήδη λάβει αρκετές σημαντικές θέσεις στην πολιτική του σταδιοδρομία . Είναι επικοινωνιακός , γράφει καλά στον φακό αλλά μέχρι εκεί .

Η Ντόρα είναι η...Ντόρα . Απολαμβάνει της στήριξης ενός μεγάλου κομματικού μηχανισμού , είναι κόρη ενός πρώην πρωθυπουργού και δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις . Το πρόβλημα είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία η οικογένεια Μητσοτάκη...

...έχει πολλές συμπάθειες αλλά και πολλές αντιπάθειες . Μπορεί η Ντόρα να συμβολίσει την ενότητα ; Χμ...

Ο μόνος πολιτικός που μπορεί να εμπνεύσει αυτή τη στιγμή και να πείσει ότι αντιπροσωπεύει το κάτι διαφορετικό είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος .

Είναι 43 ετών , εκπροσωπεί τη σύγχρονη Κεντροδεξιά και είναι ένα πρόσωπο πολύ πιο φρέσκο από τους προαναφερθέντες . Θα μπορούσαμε να πούμε ότι συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που οδήγησαν τον Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας , αν εξαιρέσουμε φυσικά το επώνυμο του.

Αν λοιπόν η Νέα Δημοκρατία θέλει να προχωρήσει σε μια πραγματική ανανέωση , ας τολμήσει...

Ανανέωση με παλιά υλικά δεν γίνεται . Η Ντόρα είναι εύκολο να γίνει αρχηγός της Ν.Δ αλλά δύσκολο να γίνει πρωθυπουργός . Το όνομα "Μητσοτάκης" χτυπάει άσχημα στην κοινωνία , όσα χρόνια κι αν περάσουν .

Ο Άρης είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η νέα γενιά της Νέας Δημοκρατίας κι εκφράζει σε μεγάλο βαθμό μια διαφορετική φιλοσοφία μακριά από ΟΝΝΕΔιτικες αντιλήψεις και πρακτικές.

Δεν είναι ούτε Στυλιανίδης ούτε Μαρκόπουλος .

Λέτε να γίνει καμιά έκπληξη ;

Κοινοποιήστε το στο Facebook