Η επίσημη διαδικασία

5.10.09

Σε λίγες ώρες αναμένεται η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον θριαμβευτή των εκλογών, Γιώργο Παπανδρέου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Αύριο Τρίτη, θα γίνει γνωστή η σύνθεση του νέου υπουργικού σχήματος, και την Τετάρτη θα παρακολουθήσουμε την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Κυριακή, 16 Οκτώβρη στη Βουλή, η ψήφος εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.

Με βάση τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας θα επισκεφθεί σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να του ανακοινώσει και επίσημα τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα και τη σύνθεση της νέας Βουλής.

Στη συνέχεια, τον Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του. Ο κ. Παπούλιας θα καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και θα του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται...

...να ανακοινωθεί αύριο Τρίτη 6 Οκτώβρη και η ορκωμοσία θα γίνει την Τετάρτη 7 Οκτώβρη. Η Βουλή με τη νέα της σύνθεση θα συνεδριάσει την Τετάρτη 14 Οκτώβρη για την ορκωμοσία των νέων βουλευτών, ενώ την επομένη θα εκλεγούν ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής.

Οι τριήμερες προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Οκτώβρη και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 18 Οκτώβρη θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κοινοποιήστε το στο Facebook