Stages κλπ

27.10.09

kafedaki.blogspot.com

Καιρός ήταν να επανέλθουν στην ουσία τους, σαν Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Και εδώ φαίνεται το πόσο λίγη είναι η αριστερά. Αντί να είναι στην πρωτοπορία - θυμηθείτε τον Φαράκο, πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στον αγώνα - αυτοί επικροτούν το βόλεμα και την μιζέρια. Θλιβεροί.

Τα stages είναι μία πρωτοβουλία της Ε.Ε. που σχεδιάστηκε για να δώσει προσωρινή πρακτική εκπαίδευση σε νέους και ταυτόχρονα να ενισχύσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις δίνοντας τους κίνητρα απασχόλησης αυτών.

Στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν αποκλειστικά στους δημόσιους φορείς, σαν εκ' του παραθύρου βολέματος.

Η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση της (κατά)χρήσης τους στο δημόσιο είναι σωστή, ενώ ταυτόχρονα υπηρετεί και το στόχο του νοικοκυρέματος της Δημόσιας διοίκησης.

Μου άρεσε ακόμη ότι δόθηκε ξεκάθαρη λύση, παρά...

...τις προτάσεις παλαιοκομματικών - με εκσυγχρονιστικό προσωπείο - Λοβέρδος; - να δοθεί μεσοβέζικη λύση. Γιατί τώρα, η κυβέρνησή μας, εάν μπει στον πειρασμό, δεν θα έχει άλλοθι Και αφήνει και τους άλλους στον παλαιοκομματισμό τους.

By the way : Το πρόβλημα την ΝΔ είναι ότι ολόκληρη γενεά νέων -από 1982-2004, γαλουχήθηκε με την ετικέτα της γαλάζιας γενεάς, η οποία κάποτε θα δικαιωθεί βολευόμενη στο δημόσιο. Αυτό διατήρησε χαμηλές προσδοκίες και ακόμη χαμηλότερη στοχοποίηση. Στοχεύοντας χαμηλά, μένεις και στα χαμηλά. Δεν αμφισβητείς, δεν εκπαιδεύεσαι, δεν δημιουργείς. Αποτέλεσμα; το 2004, οι σαραντάρηδες που θα 'πρεπε να είναι έτοιμοι για τη διοίκηση, να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Αυτό δεν δημιούργησε καμία πίεση προς τους πρωτοκλασάτους, ώστε να βελτιωθούν και αυτοί. Αποτέλεσμα; μουχλιασμένο προϊόν, κανένας στόχος. Δεν είναι τυχαίο, ότι η Ντόρα εκπέμπει το μήνυμα - εγώ θα μας ξαναφέρω στην εξουσία. Ε και; να κάνει τί;

Κοινοποιήστε το στο Facebook