Μια σημαντική πτυχή του ανταγωνισμού των εφημερίδων

8.11.09

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι μια σημαντική πτυχή του ανταγωνισμού των εφημερίδων είναι οι προσφορές που εξασφαλίζουν για τους αναγνώστες τους.

Στο σημερινό ΒΗΜΑτοδότη , διαβάζουμε ακόμα μια σημαντική πλευρά του "παιχνιδιού" που παίζεται :

Ενα από τα παράδοξα των media είναι ότι ο ανταγωνισμός για τις κυκλοφορίες στο πεδίο του κυριακάτικου Τύπου αναγκάζει ορισμένες εφημερίδες να εργάζονται σχεδόν αποκλειστικά για την ενίσχυση της τηλεόρασης αφού πληρώνουν σε τηλεοπτικά κανάλια υπέρογκα ποσά απλώς και μόνον για να προβάλλουν τις εκδόσεις τους. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις κάθε ένα (1) φύλλο που πωλείται στο περίπτερο στοιχίζει περισσότερο από ένα (1) ευρώ σε τηλεοπτική διαφήμιση! Τούτων δοθέντων, σας μεταφέρω την κατάταξη των εφημερίδων με βάση τα χρήματα που ξόδεψαν για να διαφημίσουν τις εκδόσεις τους της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μedia Services & ΑGΒ Ηellas: «Πρώτο Θέμα» 264.870 ευρώ. «Veto» 197.610 ευρώ. «Real Νews» 106.640 ευρώ. «Εθνος της Κυριακής» 65.830 ευρώ. «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» 33.730 ευρώ. «Το Βήμα της Κυριακής» 31.300 ευρώ. «Καθημερινή της Κυριακής» 27.560 ευρώ.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη μας και την παράμετρο αυτή , επαναλαμβάνουμε μια πρόταση την οποία είχαμε...

...διατυπώσει πριν αρκετό καιρό :

Για μια μόνο Κυριακή , όλες οι εφημερίδες να κυκλοφορήσουν χωρίς προσφορές και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια σχετική τηλεοπτική διαφήμιση.

Τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος...

Ειδικά για τις εφημερίδες Πρώτο Θέμα , Realnews και Vetο οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε "τυχερές σακούλες"...

Κοινοποιήστε το στο Facebook