Οι Μάγκες με τα Αυγά

26.11.09


akiskaratrantos.blogspot.com

Αχ, ρε αυγό που σου χρειάζεται… ποιου; Εσένα και εμένα… όλων μας… γιατί; Γιατί δεν αντιδρούμε στην αυτιστική και φοβική τροπή της τσάμπα μαγκιάς και του επαναστατικού θολοπροοδευτισμού που έχει πάρει η κοινωνία μας.

Θα μπορούσε να βρει κανείς αρκετά κοινά πράγματα που να ενώνουν τη Σώτη Τριανταφύλλου και τον Πάσχο Μανδραβέλη. Πάνω από όλα ο σεβασμός τους στην αισθητική και τη λογική μας, όμως, οι μάγκες επέλεξαν να τους ενώσει ο προπηλακισμός και τα τσόφλια, μόνο που τα τσόφλια δεν ήταν από τα αυγά, αλλά από τα μυαλά!!!

Η συμπεριφορά μας καθορίζεται από...

...την κουλτούρα μας, η δε κουλτούρα διαμορφώνεται μέσα και από την εκπαίδευση μας, και έτσι καταλήγεις στο θεμελιακό πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας, στην εκπαίδευση.

Το Πανεπιστήμιο ήταν το κύτταρο της δημιουργικής φαντασίας, της λογικής αμφισβήτησης, των τολμηρών ιδεών, κάποτε όλες αυτές οι διαδικασίες ενοχλούσαν και έτσι υπήρξε το άσυλο για τις ιδέες, για τις ιδέες, όχι για τα αυγά!!!

Τα αυγά στον Μανδραβέλη δεν τα πέταξαν οι 4-5 ψευτόμαγκες, δήθεν αριστεριστές του χαβαλέ, τα πέταξε το ίδιο το εκπαιδευτικό μας σύστημα και η λαγνεία του ψευτοεπαναστατισμού μας.

Για ποιο Πανεπιστήμιο μιλάμε ρε; Για τις συμμορίες μπράβων και παρατάξεων που πλακώνονται; Για τους καθηγητές που χτίζονται στα γραφεία τους; Για τα μεταπτυχιακά που ανταλλάσσονται με ψήφους;

Οι μάγκες με τα αυγά λοιπόν είναι το μεγαλύτερο έκτρωμα της Ελληνικής διαδικασίας κοινωνικοποίησης, είναι οι ίδιοι που καίνε μαγαζιά, είναι οι ίδιοι που σπάνε βιτρίνες, είναι οι ίδιοι που πλακώνονται στα γήπεδα, είναι οι ίδιοι που ψεκάζουν με σπρέυ το Μουζουράκη και την Παπάζογλου, είναι οι ίδιοι που διακόπτουν με καδρόνια το διάλογο. Δεν έχει σημασία αν φορούν κουκούλα ή όχι, είναι απαίδευτοι, σκοταδιστές, οπισθοδρομικοί και φοβικοί, δεν είναι αριστεροί και δεξιοί είναι κενοί και φελλοί.

Μπράβο μάγκες, πάρτε πολλά αυγά και ρίξτε, ρίξτε όπου ακούτε διαφορετική φωνή, αλλά καημένοι μου, όσοι θέλετε να το παίζετε αριστεροί, διαβάστε πρώτα τον Bakunin πριν τον κακοποιήσετε.

Τα αυγά τους είναι κλούβια σαν τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά.

Και το επιμύθιο; Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται αυτό που λέει ο Quentin Skinner την ελευθερία πριν τον φιλελευθερισμό!!!

Κοινοποιήστε το στο Facebook