Δεν θα είναι η πρώτη φορά...

27.11.09

Με αυτά και με αυτά , φτάσαμε κιόλας στα τέλη του Νοέμβρη και η Νέα Δημοκρατία την Κυριακή εκλέγει τον νέο της αρχηγό στη δύσκολη εποχή που θα ακολουθήσει την εποχή της ηγεμονίας του καραμανλισμού .

Η αυριανή μέρα λοιπόν είναι αφιερωμένη στην εκλογική αναμέτρηση των υποψηφίων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας και η Παραπολιτική θα ασχοληθεί εκτενώς με το συγκεκριμένο θέμα.

Σήμερα , θα κάνουμε μόνο ένα μικρό σχόλιο το οποίο προκύπτει μέσα από την μελέτη της πολιτικής Ιστορίας της χώρας μας.

Οι περισσότεροι από εσάς θα θυμούνται την διετία 1989-1990 κατά την οποία η χώρα προσήλθε 3 φορές στις κάλπες και με πολιτικό σύνθημα την "κάθαρση" οδηγηθήκαμε σε διάφορα παράξενα όπως η συγκυβέρνηση Αριστεράς-Δεξιάς ενώ η τελική έκβαση της πολιτικής αστάθειας έφερε στην κυβέρνηση τον Κώστα Μητσοτάκη.

Θα θυμάστε εξίσου καλά ότι η τριπλή προσφυγή στις κάλπες οφείλεται στην πονηρή αλλαγή του εκλογικού νόμου από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το οποίο θυμήθηκε ξαφνικά την πάγια δέσμευση του για...

...την καθιέρωση της απλής αναλογικής η οποία θα βοηθούσε στην πιο δίκαιη αντιπροσώπευση των πολιτικών δυνάμεων στο Κοινοβούλιο .

Φυσικά , κανείς δεν πίστεψε στις αγνές προθέσεις του ΠΑΣΟΚ το οποίο βλέποντας τα "δύσκολα" επέλεξε να βάλει τρικλοποδιά στην ανερχόμενη Νέα Δημοκρατία η οποία δεν θα μπορούσε εύκολα να εξασφαλίσει ένα ποσοστό κοντά στο 48% στο οποίο είχε εκτοξευθεί το όριο της αυτοδυναμίας .

Κι ενώ όλοι έβλεπαν ότι το ΠΑΣΟΚ έστηνε το τελευταίο μεγάλο κόλπο του , ο Κώστας Μητσοτάκης αποφασίζει να ψηφίσει υπέρ της απλής αναλογικής ! Γιατί ; Κανείς και ποτέ δεν κατάλαβε το γιατί . Δυο δεκαετίες μετά , όλα δείχνουν ότι ο Μητσοτάκης παρασύρθηκε από την αλαζονεία του . Πίστεψε ότι έστω κι έτσι , θα κέρδιζε τον Ανδρέα .

Κάποιοι βρίσκουν αναλογίες με την πρόσφατη απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να αρνηθεί την αρμοδιότητα του Συνεδρίου να εκλέξει το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και να δεχθεί τη συμμετοχή των μελών σε μια ανοιχτή διαδικασία η οποία όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα την αναδείξει νικήτρια.

Λέτε να είναι η 2η φορά που η οικογένεια Μητσοτάκη θα "πληρώσει" την αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας ;

Κοινοποιήστε το στο Facebook