Αλλη μια γκάφα ολκής - Δεν έχει καμμία σχέση με την τραγουδίστρια η υπουργός Περιβάλλοντος

12.11.09

www.i-reportergr.com

Σε μια (ακόμη) απίστευτη γκάφα υπέπεσε την Κυριακή η νέα εφημερίδα Veto, αφού έκανε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ (και αφιέρωσε σελίδες) σε ένα παντελώς ανύπαρκτο θέμα, που ένα απλό τηλεφώνημα θα μπορούσε να είχε διασταυρώσει.

Εγραψε ότι μητέρα της υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Τίνας Μπιρμπίλη είναι η γνωστή τραγουδίστρια της εποχής του Νέου Κύματος και των μπουάτ Σούλα Μπιρμπίλη. Μόνο που η υπουργός δεν έχει την παραμικρή σχέση με την τραγουδίστρια(ούτε καν συγγενείς είναι) αφού το επίθετο της υπουργού είναι το πατρικό όνομα της μητέρας της (το οποίο ξαναπόκτησε όταν χώρισε). Το...ανακάτεμα της προσωπικής ζωής της νέας υπουργού (που είναι και ανύπανδρη μητέρα με ένα μικρό αγόρι) με άλλα άγνωστα πρόσωπα και μάλιστα σε ρόλο...μητέρας δείχνουν εάν όχι ανευθυνότητα και τσαπατσουλιά, τουλάχιστον έλλειψη στοιχειώδους δημοσιογραφικής επάρκειας από δημοσιογράφους όπως ο Θ.Λάλας, ο Μ.Τριανταφυλλόπουλος, ο.Χ.Μουλίνος, ο Π.Ζαγοριανίτης κ.α.

Το i-R γνωρίζει και τα πραγματικά στοιχεία της μητέρας της υπουργού και το επίθετο της (του πατέρα της) και αρκετά άλλα πράγματα αλλά αυτά δεν έχουν σημασία παρα μόνο να ικανοποιηθεί μια περιέργεια. Γιατί η υπουργός θα κριθεί πολιτικά από το έργο που θα παράγει. Και εμείς την αντιμετωπίζουμε ως πολιτικό πρόσωπο πλέον.

Απο εκεί και μετά υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Υστερα απορούμε γιατί δεν πουλάνε οι εφημερίδες και πρέπει να γίνουν περιτύλιγμα σε DVD και σε...πετσέτες μπας και φιλοτιμηθεί κάποιος να τις πάρει για να τις...πετάξει(για να γράψουν έναν αριθμό στο δελτίο κυκλοφορίας - εντελώς ψεύτικο και πλασματικό με τα "υπερφουσκωμένα καπέλα" για να πάνε σε κάποια διαφημιστική για...διαφήμιση). Και η περίπτωση του Veto και του Ελ.Τύπου που επανακυκλοφόρησε υπογραμμίζουν την πλήρη...διαστροφή του δημοσιογραφικού και εκδοτικού επαγγέλματος στις μέρες μας. Δεν "βγάζουν", δεν "εκδίδουν" εφημερίδες για να διαβαστούν, αλλά για να είναι περιτύλιγμα σε DVD και να εξυπηρετήσουν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Δηλαδή γράφουν στα...παλαιότερα των υποδημάτων τους (εάν έχουν) τον...κοσμάκη που με την σειρά του κι αυτός δεν παίρνει τις εφημερίδες ουτε για να τυλίγει...ψάρια!
Και όσο κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδευουν τους αναγνώστες, αλλά τόσο οι αναγνώστες θα τους φτύνουν κατάμουτρα. Τόσο απλά.
Κι όσο για τις δήθεν πωλήσεις των 200.000 και βάλε φύλλων ή και των 100.000 μήπως μπορούνε τα τυπογραφεία και οι "σακουλοποιοί" να μας πούνε πόσες εφημερίδες σε "σακούλα" μπορούνε να ενθέσουν και με πόσα DVD; Αρκετά δεν τράβηξε το παραμύθι της απάτης; Τα νούμερα που εμφανίζουν ότι πουλάνε οι εφημερίδες τους είναι σαν τα νούμερα του Αλογοσκούφη και του Παπαθανασίου στον...Αλμούνια. Εντελώς ψεύτικα κατά 7 φορές το λιγότερο. Τόσο πολύ ντρέπονται να ομολογήσουν ότι απέτυχαν;


Κοινοποιήστε το στο Facebook