Κουμουτσάκος προς ΥΠΕΞ : Μην δουλεύετε και τόσο...

1.12.09

Αν αυτή η δήλωση είχε γίνει από ένα πιο σοβαρό άνθρωπο από τον Κουμουτσάκο κι αν είχε γίνει σε μια διαφορετική συγκυρία , θα είχε προκαλέσει δεκάδες αντιδράσεις.

Διαβάστε προσεκτικά τη σημερινή ανακοίνωση του απερχόμενου εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας :

«Η σημερινή διμερής συνάντηση του κ. Πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ με τον Υπουργό Εξωτερικών της Π.Γ.Δ.Μ. κ. Μιλοσόσκι, έρχεται αμέσως μετά τις συναντήσεις “Γκρουέφσκι-Παπανδρέου” στις Βρυξέλλες και πρόσφατα στις Πρέσπες.

Είναι πλέον, ορατή και έντονη η τάση διολίσθησης προς “διμεροποίηση” του ζητήματος της ονομασίας.

Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια, όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις εργάστηκαν με συνέπεια ώστε το ζήτημα να διατηρήσει τον Περιφερειακό και Διεθνή χαρακτήρα του, όπως άλλωστε τονίζεται στην απόφαση 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εγείρονται, λοιπόν, εύλογα και κρίσιμα ερωτήματα:

* Τι σημαίνει η διολίσθηση αυτή ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων για την ενταξιακή πορεία της Π.Γ.Δ.Μ., στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο;
* Ποιο είναι το...

...σχετικό, με το ζήτημα της ονομασίας, περιεχόμενο των επαναλαμβανόμενων αυτών διμερών συζητήσεων;
* Ποιες είναι οι εξελίξεις στην υπό τον ΟΗΕ διαπραγμάτευση;

Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει έγκαιρα, έγκυρα και υπεύθυνα τα πολιτικά κόμματα, τη Βουλή των Ελλήνων και την κοινή γνώμη.

Τονίζουμε ότι ειδικά στην Εξωτερική Πολιτική ο βαθμός της απαραίτητης εθνικής συναίνεσης συναρτάται και με το βαθμό και την ποιότητα της ενημέρωσης»

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κουμουτσάκος έχει μπερδευτεί λιγάκι . Μάλλον τον μπερδεύει το πέρασμα του από το Υπ. Εξωτερικών σε μια περίοδο που όλα τα εθνικά θέματα έμειναν πίσω.

Τι μας είπε σήμερα ο Κουμουτσάκος ; Ότι κακώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με αυτή των Σκοπίων καθώς έτσι κινδυνεύει το θέμα να γίνει...διμερές !

Το ζήτημα δεν είναι διμερές ; Πλάκα μας κάνουν ;

Ο Κουμουτσάκος όμως έμαθε δίπλα στη Ντόρα ότι η Εξωτερική Πολιτική ασκείται μονάχα στα κρίσιμα ραντεβού του ΝΑΤΟ , του ΟΗΕ και της Ε.Ε . Ποτέ ενδιάμεσα , ποτέ χωρίς λόγο...

Την αδράνεια όμως την πληρώσαμε ακριβά . Είναι χαζό λοιπόν να ασκεί κανείς κριτική στο ΠΑΣΟΚ επειδή συζητά . Μπορεί να ασκήσει κριτική για το τι συζητά .

Αλλά το να κατηγορείς μια κυβέρνηση , ότι ασχολείται συνεχώς με ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα , είναι τουλάχιστον αστείο...

Κοινοποιήστε το στο Facebook