Κλείστε τα παράθυρα

9.3.10

Παρακολούθησα χθες τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Alter και συνέλαβα τον εαυτό μου να ακούει ιδιαίτερα προσεκτικά τα λεγόμενα της πρώην Υπ.Εξωτερικών.

Συνειδητοποίησα ότι παρακολουθούσα με τόση προσοχή όχι λόγω της εξαιρετικής παρουσίας της Ντόρας αλλά κυρίως επειδή ήταν μόνη της στο studio!

Όπως και στη συνέντευξη Βγενόπουλου, αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι η ύπαρξη ενός μόνου καλεσμένου εξασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης και βοηθά τον τηλεθεατή να παρακολουθήσει πολύ πιο εύκολα και ευχάριστα τις διάφορες συζητήσεις.

Το ίδιο συμβαίνει και στις ειδήσεις του Mega, όταν οι τρεις δημοσιογράφοι του δελτίου μιλούν με μονάχα έναν καλεσμένο ο οποίος είναι είτε πολιτικός αρχηγός είτε υπουργός. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να κλείσουμε επιτέλους τα τηλεοπτικά παράθυρα;

Όταν καλείς εκπροσώπους 2-3 κομμάτων και τους δίνεις 7-8 λεπτά για να θίξουν τόσο σοβαρά θέματα, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα περισσότερο από το να τσακωθούν, να λαϊκίσουν και να διαδραματίσουν απλά κάποιον κομματικό ρόλο.

Απαλλάξετε μας λοιπόν από τα παράθυρα και δώστε μας την ευκαιρία να καταλάβουμε καλύτερα τους πολιτικούς...

Κοινοποιήστε το στο Facebook