"Πρέπει να βρούμε δουλειά σε 1.000.000 ανθρώπους..."

16.9.11

 H χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Ντόρας Μπακογιάννη πέρασε στα ψιλά, ίσως γιατί δεν ήταν γεμάτη λαϊκίστικες ατάκες όπως αυτές του Καρατζαφέρη. Τα περισσότερα ΜΜΕ κράτησαν μονάχα τη δήλωση της περί "αυτόνομης" καθόδου της Δημοκρατικής Συμμαχίας διατηρώντας ένα κλίμα "διάλυσης" του κόμματος.

Γνωρίζοντας ότι θα αρχίσουν τα διάφορα σχόλια "τι να μας πει η κόρη του Μητσοτάκη" κτλ, παραθέτω μερικές ενοχλητικές αλήθειες της:

-Ο κ. Βενιζέλος γοητεύτηκε από τη φιλολογία Σαμαρά περί «επαναδιαπραγμάτευσης» και αποπειράθηκε να την εφαρμόσει. Η επαναδιαπραγμάτευση κράτησε μόλις δώδεκα ώρες και έληξε άδοξα μόλις ξύπνησαν οι κοινοτικοί αρμόδιοι στις...


...Βρυξέλες την επόμενη ημέρα το πρωί. Ενδιαμέσως όμως είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη, τις οποίες διαπιστώσαμε όλοι.

-Ο κ. Σαμαράς, πλήρως απομονωμένος στην Ευρώπη, κινείται στον αστερισμό των μαγικών συνταγών και του κουτοπόνηρου λαϊκισμού. Η Αριστερά επενδύει στην καταστροφή, μη αντιλαμβανόμενη ότι την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει χώρος για διεκδικητικά κόμματα. Γιατί δεν θα υπάρχει δεκάρα για να διεκδικήσουν οι επαγγελματίες διαδηλωτές. Ο πλούτος που ευαγγελίζεται να μοιράσει δεν υπάρχει. Θα πρέπει να τον δημιουργήσουμε από την αρχή. Ο κ. Καρατζαφέρης πολιτεύεται με ατάκες και ευφυολογήματα, παραμένοντας τελείως αποκομμένος από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

- Γιατί η αλήθεια είναι ότι η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι τεράστια. Πρέπει να μηδενίσουμε τα δημόσια ελλείμματα, τα οποία σήμερα είναι της τάξεως του 10% του ΑΕΠ, να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε το τεράστιο δημόσιο χρέος και να αντικαταστήσουμε 10 χρόνια αποεπένδυσης. Και το πιο δύσκολο, πρέπει ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για να βρούμε δουλειά σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους, που δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν οι υπερτροφικοί εσωστρεφείς καταναλωτικοί τομείς της οικονομίας και πρέπει να απορροφηθούν από τους εξωστρεφείς, ατροφικούς μέχρι σήμερα, παραγωγικούς τομείς.

- Η κυβέρνηση Παπανδρέου, βραχυκυκλωμένη από το παλαιοκομματικό πελατειακό σύστημα του ΠΑΣΟΚ, αδυνατεί να εφαρμόσει στην πράξη, εδώ και μήνες, πολιτικές που έχει ήδη ψηφίσει η Βουλή και ζητούν οι εταίροι και δανειστές μας. Θα σας δώσω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Την ώρα που η χώρα χρεοκοπεί, διόρισε από την αρχή του χρόνου 6500 νέους υπαλλήλους στο δημόσιο και συνταξιοδοτεί κατά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους άνδρες και γυναίκες από τα 50, τα 52 και τα 56, θεσμοθετώντας τον περασμένο Αύγουστο, ειδικά για αυτούς και άλλα πλασματικά έτη υπηρεσίας, για να τους δώσει συντάξεις για τις οποίες ποτέ δεν έχουν πληρώσει αντίστοιχες εισφορές. Αντί να βοηθήσει με τα κοινοτικά κονδύλια να δημιουργηθούν πραγματικές θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που είναι ο μόνος που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, ξεκίνησε να δώσει δεκάδες χιλιάδες stage μέσω ΜΚΟ στους Δήμους. Πάλι ρουσφέτια δηλαδή.

- Αυτό που έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια ήταν εγκληματική αμέλεια. Μπορώ να την περιγράψω κι αλλιώς αν θέλετε, σε άλλα ελληνικά. Το ότι πίστευε ότι μπορεί να μην προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, διότι φοβόταν τη σύγκρουση με το πασοκικό κράτος και προσπάθησε να την αναβάλει, ουσιαστικά μας οδήγησε εκεί που βρισκόμαστε σήμερα. Μας οδήγησε να βάζουμε το μεγαλύτερο χαράτσι επί δικαίων και αδίκων που έχει μπει ποτέ σε αυτή τη χώρα.

- Οδήγησε την κυβέρνηση με την τσαπατσουλιά που την διακρίνει να συσκέφτεται τρεις ώρες το Υπουργικό Συμβούλιο, να εξαγγέλλει ένα χαράτσι τρεις ώρες μετά και να γυρίζει στην Αθήνα και να διπλασιάζει το χαράτσι μέσα σε τρεις ημέρες. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται σοβαρότητα, χρειάζεται σχεδιασμό. Χρειάζεται να μπορούμε να αποδώσει αυτή η πολιτική.