ΕΛΣΤΑΤ: Η υστερία μιας απολυμένης

16.9.11

Τον γύρο των ραδιοφώνων κάνει από το πρωί η Ζωή Γεωργαντά, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η οποία "απαλλάχθηκε" χθες από τα καθήκοντα της.

Κατήγγειλε ότι όλες οι αποφάσεις υπαγορεύονται από τη Eurostat και έρχονται στην Αρχή μόνο για να σφραγιστούν και μάλιστα εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, που είναι το κακό; Είναι πιο αξιόπιστη η Ελληνική Στατιστική Αρχή των greek statistics από την Eurostat; Από που κι ως που;

Σουξέ όμως έχει κυρίως η δήλωση της για το έλλειμμα. «Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Έπρεπε να φανεί...


...μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να ληφθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Λίγο αργότερα, στον Real Fm δήλωσε ότι όλα γίνονται γιατί ζούμε σε μια νέα ιδιότυπη γερμανική κατοχή! Και θέλετε να πάρουμε στα σοβαρά αυτή τη γυναίκα; Έχασε τη δουλειά, ανθρώπινη η πικρία της αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες δυο χρόνων μιας ολόκληρης χώρας.

Όποιος πιστεύει ότι στην Ελλάδα του 2011 με την τόσο αυστηρή επιτήρηση υπάρχει η δυνατότητα μονομερούς μαγειρέματος των στοιχείων,  υποθέτω ότι επίσης πιστεύει ότι μας..ψεκάζουν.