Ξέφυγαν τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ ΜΜΜ, τίθεται θέμα κάλυψης της μισθοδοσίας

26.9.11

Παραθέτω σημερινό δελτίο τύπου του Υπ.Υποδομών:

Τη στιγμή που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο και εξαγγέλονται και άλλες συνδυασμένες καθολικές 24ωρες ή 48ωρες απεργίες στις ΔΕΚΟ των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αποτέλεσμα ο πολίτης να μην έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις βασικές συγκοινωνιακές δυνατότητες που σήμερα χρηματοδοτεί, είναι υποχρέωση της πολιτείας να κάνει γνωστή στους πολίτες την πλήρη αλήθεια όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των ΔΕΚΟ ΜΜΜ. 

Γιατί οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για τον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειδικά τη στιγμή που οι συνδικαλιστές επιδιώκουν μέσω...


...του κοινωνικού αυτοματισμού να πιέσουν τις διοικήσεις των οργανισμών και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές εξυγίανσης των εταιρειών αυτών. 

Συνολικά η λειτουργία των εταιρειών δημόσιας συγκοινωνίας για το 2011 θα στοιχίσει στον Έλληνα πολίτη 249 εκατομμύρια ο όμιλος ΟΑΣΑ και 191 εκατομμύρια ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα ποσά αυτά είναι μεγαλύτερα των προϋπολογισθέντων για το 2011 και περιλαμβάνουν μεγαλύτερα ελλείμματα κατά περίπου 150 εκ. €. Επιπλέον πρέπει όλοι να γνωρίζουν την τραγική αλήθεια διότι, όπως είναι επόμενο, σε κάποιες ΔΕΚΟ ΜΜΜ τίθεται πλέον θέμα κάλυψης της μισθοδοσίας στο άμεσο μέλλον. 

Υπό το φως αυτής της αναντίλεκτης πραγματικότητας είναι απαραίτητο όλοι και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι των εταιρειών δημόσιας συγκοινωνίας να επιδείξουν υπευθυνότητα και να σταθμίσουν τη στάση τους με βάση το γενικό συμφέρον της χώρας και των πολιτών σεβόμενοι τις θυσίες όλων αλλά και τις δικές τους. Κάθε ημέρα απεργίας σημαίνει δραματική επιδείνωση της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι δημόσιες συγκοινωνίες και πολλαπλασιάζει τα επώδυνα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιβίωσή τους. Γι αυτό ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε τόσο αυτονόητα πράγματα σε δελτία Τύπου των ελληνικών υπουργείων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπ.Υποδομών επιχειρεί να "προλάβει" ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας από το συνδυασμό των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί και των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ ΜΜΜ.