Νέα μέτρα προβλέπει η Δράση

27.9.11

Παραθέτω αυτούσιο το σημερινό σχόλιο της Δράσης για τις δηλώσεις Βενιζέλου:

Το ‘ζουμί’ μέσα στην ακατάσχετη και κουραστική πλέον πολυλογία του κ. Βενιζέλου, είναι ότι η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων εκτιμάται σε 1 τρις και «αν τη φορολογήσουμε με 10% θα αντλούσαμε 100 δις». Καλούμε τον κ. Βενιζέλο να σκεφθεί πως θα διαμορφωνόταν η αξία μόλις γινόταν γνωστή η πρόθεση του να τη φορολογήσει με 10%!

Η δέσμευση για το έλλειμμα μέχρι τέλος του χρόνου είναι 17,6 δις. Ήδη τον Αύγουστο το έλλειμμα ήταν ήδη 18,1 δις. Ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει καταρρεύσει ή απεργεί, οι δαπάνες συνεχίζουν ακάθεκτες και είναι ερωτηματικό κατά πόσο το τέλος ακίνητης περιουσίας θα εισπραχθεί έγκαιρα. Με αυτά τα δεδομένα είναι σίγουρο πως θα παρθούν νέα, πρόχειρα...


...μέτρα (οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και νέοι φόροι), για να καλύψουν όπως-όπως την τρύπα.

Για την ταμπακέρα –πραγματική, δραστική μείωση δαπανών, με απολύσεις στο δημόσιο- , ούτε κουβέντα. Είναι πράγματι εξοργιστική η αδυναμία και η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης που το μόνο στο οποίο είναι καλή είναι να παίζει με τις λέξεις και με τα νεύρα μας. Το χαράτσι στα ακίνητα που βαφτίστηκε –για λόγους συνταγματικότητας-, ‘τέλος’, σήμερα έγινε ‘ασφάλιστρο κινδύνου περιουσίας’. Μέσα στην κατήφεια και την ανικανότητα των ημερών, εμείς στη ΔΡΑΣΗ πιστεύουμε και επιμένουμε μονότονα, χρόνια τώρα, πως ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!