Προς πειθαρχική δίωξη κατά του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου

15.9.11

Αντιγράφω από το ΒΗΜΑ:

Πειθαρχική δίωξη κατά του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Νίκου Αγγελάρα, ασκείται από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Η δίωξη αφορά τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της συμπεριφοράς που δεν συνάδει με την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού.Το τελευταίο έχει σχέση με δύο επιστολές τις οποίες φέρεται να έχει στείλει ο κ. Αγγελάρας προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, κ. Πάνο Μπεγλίτη και Παιδείας, κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου. Στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται κατάλογος με δεκάδες υποθέσεις, στις οποίες ο αντιπρόεδρος εμφανίζεται να έχει καθυστερήσει την έκδοση των σχετικών αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Μεταξύ αυτών είναι και η απόφαση για την έγκριση των κονδυλίων για τα σχολικά βιβλία. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ως απλός πολίτης, δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο κ.Αγγελάρας κάνει σωστά τη δουλειά του ως αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με προβληματίζει όμως πάρα πολύ η συγκυρία της "διαπίστωσης" της...


...ενδεχόμενης ανικανότητας του. Με ενοχλεί επίσης και η διαρροή προς τον Τύπο του σεναρίου των ενδεχόμενων πειθαρχικών κυρώσεων.


Αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι η εκτελεστική εξουσία στην Ελλάδα είναι θεσμικά ανεξέλεγκτη με το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο να αποτελούν τα μόνα αρκετά ισχυρά θεσμικά αντίβαρα στην ασυδοσία των κυβερνώντων.