Πόσα άτομα αποτελούν τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά;

15.9.11

Παρακολουθώ τακτικά την πολιτική επικαιρότητα και ξεχωριστά τη δραστηριότητα του κάθε κόμματος εδώ και χρόνια. Έχω την αίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα που αποτελείται από δυο μόνο άτομα, τον Γιάννη Μιχελάκη και τον Αντώνη Σαμαρά.

Είναι οι μόνοι οι οποίοι τοποθετούνται συχνά δημοσίως, είναι οι μόνοι που απαντούν στο ΠΑΣΟΚ κτλ. Κάπως δραστήριος είναι και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ενώ σε γαλάζιο Καρχιμάκη έχει μετατραπεί ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ κατάθεσης ανούσιων ερωτήσεων στη Βουλή. Κατά τα λοιπά, οι υπόλοιποι αγνοούνται.

Ο Νότης Μηταράκης κάνει ό,τι μπορεί για να βγει βουλευτής στην 'Α Αθηνών . Μέχρι και στο δελτίο του Kontra τον "πέτυχα" τις προάλλες. Όσο για τους....


...αντιπροέδρους Δήμα κι Αβραμόπουλο, μόνο αν τους εντοπίσει η Νικολούλη θα μάθουμε με τι ασχολούνται σε αυτή τη φάση της ζωής τους. Ο Μαρκόπουλος κρύβεται μετά το όργιο σπατάλης στο Υπ.Τουρισμού επί των ημερών του ενώ κι αμετροεπής Στυλιανίδης αποφεύγει τις πολλές τοποθετήσεις, πιστεύοντας σταθερά ότι θα είναι ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο για την περίφημη "φιλελεύθερη" πτέρυγα, μαθαίνουμε νέα της μόνο μέσα από τις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων. Υποτίθεται ότι διαφωνούν σε όλα με τον Σαμαρά αλλά δεν έχουν τολμήσει ποτέ να διαφοροποιηθούν.

Μιας και πλησιάζει η ώρα της εμφάνισης του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, μήπως θα ήταν χρήσιμο να του ζητήσει κάποιος να μας ενημερώσει για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν μια μελλοντική κυβέρνηση; Προσανατολίζεται στο να κυβερνήσει με ένα κράμα αποτυχημένων υπουργών Καραμανλή με ημίτρελους πολιτευτές του "Δίκτυο21";