Διεθνή στόλο βρήκε εμπόδιο το «Πίρι Ρέις» και η τουρκική συνοδεία του

27.9.11

Αντιγράφω από την Καθημερινή της Κύπρου:

Βόλτα εντός του οικοπέδου «Αφροδίτη» έκανε το τουρκικό σκάφος «Πίρι Ρέις», το οποίο όμως συνάντησε πολεμικά σκάφη του Ισραήλ, των ΗΠΑ καθώς και της Ρωσίας και Βρετανίας. Η τουρκική νηοπομπή αποχώρησε από το οικόπεδο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόσταση «ασφαλείας» από την «Αφροδίτη».

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας, στην περιοχή βρίσκονται πολεμικά σκάφη τεσσάρων χωρών, κάτι που λέει πολλά, ως προς το μήνυμα που θέλει να στείλει η διεθνής κοινότητα στην......Τουρκία. Συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή της «Αφροδίτης» βρίσκονται τρία σκάφη, ένα Αμερικάνικο, ένα της Ρωσίας καθώς και ένα της Βρετανίας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες ως προς τον αριθμό των ναυτικών δυνάμεων του Ισραήλ που μετά βεβαιότητας φυλάνε την περιοχή. Τις ίδιες πληροφορίες μεταδίδει και η τηλεόραση του ΡΙΚ. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Περισσότερα εδώ. Η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας επιβεβαιώνεται στην πράξη. Αναρωτιέμαι αν διαφωνεί ακόμα κάποιος με την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να επενδύσει στις σχέσεις μας με το Ισραήλ...