Παπανδρέου: Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης.

23.10.11

Παραθέτω χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου:

Με συγκεκριμένους στόχους, την ελάφρυνση του ιστορικού βάρους που κουβαλά ο Ελληνικός λαός λόγω του χρέους, αλλά και την έξοδο από την κρίση για την αναπτυξιακή μας πορεία, συνεχίζουμε μια σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση. Έχουμε όμως όπλο ισχυρό, το πολύ ισχυρό όπλο των θυσιών του Ελληνικού λαού, τα τελευταία δύο χρόνια.

Γι΄ αυτό, τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης. Είναι ώρα για συλλογικές αποφάσεις, διότι καθημερινά χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά......και της υπόλοιπης Ευρώπης, στους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πολιτική, οικονομική, αλλά και κοινωνική συνοχή της Ευρώπης. Γι΄ αυτό, οι αποφάσεις μας πρέπει να είναι καθοριστικές και αποτελεσματικές, ώστε να πάμε τις επόμενες ημέρες σε μια Ευρώπη αναπτυξιακή, συλλογική, μια Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, αντί των προκαταλήψεων.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Σε ιστορικά κρίσιμες ώρες, είναι πολύ πιο ασφαλής η απλή παράθεση των δηλώσεων των πρωταγωνιστών παρά η οποιαδήποτε αναπαραγωγή σεναρίων.