Άντε να χαθείτε μίζεροι

27.10.11

Oι επαγγελματίες μίζεροι μας ζητούν να μην πανηγυρίζουμε για τη χθεσινή απόφαση. Πρώτα από όλα, ποιος πανηγυρίζει; Και δεν πανηγυρίζουμε γιατί όσο υπάρχουν γύρω μας όλοι αυτοί οι εξυπνάκηδες, όλα μπορούν να πάνε στραβά.

Για όσους παρακολουθήσαμε λεπτό προς λεπτό τη χθεσινή βραδιά, η Ελλάδα από τις 2 μέχρι 4 τα μεσάνυχτα βρισκόταν μια ανάσα από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Ελπίζω να καταλαβαίνουμε όλοι πια τι σημαίνει αυτό.

Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από χθες; Ναι ή Όχι; Καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος χωρίς στην πράξη να χρεοκοπήσουμε; Πήραμε αυτό...


...που θέλαμε χωρίς να έχουμε πιάσει ούτε τους μισούς στόχους;

Τι ακριβώς περίμεναν; Η Ελλάδα που δεν μπορεί να τα βάλει ούτε με τους ιδιοκτήτες ταξί να φύγει χθες από τις Βρυξέλλες με καμια 500αρια δις στην τσέπη; Η Ελλάδα που δεν διαθέτει μισθολόγιο, κτηματολόγιο και φοροεισπρακτικό μηχανισμό θα μπορούσε να έχει κερδίσει περισσότερα χθες;

Τι ζητάμε τέλοσπαντων; Να σωθούμε επειδή είμαστε....γαμάτοι; Έτσι, αυτόματα; Δεν γίνεται να ζητάς να μην αλλάξει τίποτα αλλά και παράλληλα να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο οι Ευρωπαίοι! Έλεος! Όχι άλλη λεβεντομαγκιά! Όχι άλλη μιζέρια!

Δεν θα σωθούμε αν δεν αλλάξουμε μυαλά, το μόνο σίγουρο....