Χάος

2.11.11

Όταν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης αποφάσιζα να δραπετεύσω για ένα τριήμερο στο εξωτερικό, έκανα ένα συλλογισμό που αποδείχθηκε υπέρμετρα φιλόδοξος. Πίστεψα ότι μετά από εκείνη τη θετική απόφαση, θα είχαμε όλοι μερικές μέρες ξεκούρασης.

Κάπως έτσι, ενημερώθηκα για το δημοψήφισμα από έναν έξαλλο ραδιοφωνικό παραγωγό στις Βρυξέλλες και μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα έπεσα στο περίφημο πια πρωτοσέλιδο της Liberation. Κι αν η εικόνα ενός Έλληνα να αναζητά υστερικά wi-fi για το λάπτοπ του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν συγκινεί κανέναν, η εικόνα ενός πρωθυπουργού που τινάζει στον αέρα την Ένωση προβληματίζει.

Νομίζω ότι η λέξη "χάος" είναι ακριβής. Ουδείς γνωρίζει που πάμε κι ο Παπανδρέου μοιάζει αυτή τη στιγμή ο τρελός του χωριού. Αποδεικνύεται εφτάψυχος κι αν αντέξει μέχρι το δημοψήφισμα, θα μιλάμε για το μεγαλύτερο comeback στην ελληνική πολιτική Ιστορία. Δεν του δίνω όμως πολλές πιθανότητες να αντέξει. Προκήρυξε...


...σαν μονάρχης δημοψήφισμα αγνοώντας μέχρι και τους υπουργούς του και κατόπιν εορτής προσπαθεί να πείσει όλον τον κόσμο για την ανάγκη διεξαγωγής του.

Μακάρι στο μυαλό του όλο αυτό το χάος που προκάλεσε να οδηγεί κάπου, κάπου διαφορετικά από την Ελλάδα της Δραχμής που πλησιάζει.