Oργή για τη στάση Σαμαρά από εχθρούς και φίλους

8.11.11

Τους επικοινωνιακούς κόπους δυο ετών χαραμίζει μέσα σε 4-5 ημέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατιας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος με την αμφίθυμη στάση του εκνευρίζει εχθρούς και φίλους με την προσωπική του αξιοπιστία να καταρρέει.

Ήταν σαφές ότι η δημοσκοπική άνοδος της Νέας Δημοκρατίας οφειλόταν στην απήχηση του αντιμνημονιακού "λεφτά υπάρχουν" που με θέρμη υποστήριξε για δυο χρόνια κι όχι τόσο στην προσωπική του "γοητεία" στο εκλογικό σώμα. Σήμερα, οι περισσότεροι ψηφοφόροι του δικομματισμού καταλήγουν και πάλι στην άποψη "όλοι το ίδιοι είναι".

Κι αν η οργή των φίλων είναι δικαιολογημένη, ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να μην....


...συγκινήσει ούτε τους εχθρούς του με την αλλαγή στάσης του. Αν και στην αρχή έμοιασε να κάνει την υπέρβαση και να κερδίζει τη συμπάθεια των μετριοπαθών ψηφοφόρων του Κέντρου, η σχεδόν παρανοική στρατηγική που ακολούθησε στη συνέχεια τους εξόργισε και πάλι!

Σας θυμίζω ότι πριν 2-3 μέρες το μοναδικό αίτημα της Νέας Δημοκρατίας ήταν η παραίτηση του πρωθυπουργού, λες και κάτι τέτοιο θα έλυνε αυτόματα όλα τα πρόβληματα. Σκεφθείτε μόνο τι θα είχε συμβεί αν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ήδη θεσμικά παραιτηθεί, σκεφθείτε το χάος που θα είχε σήμερα προκληθεί.

Όσο για την εμμονή του στη μη συμμετοχή γαλάζιων στελεχών στη νέα κυβέρνηση, αυτή προβληματίζει μέχρι και τον πλέον καλοπροαίρετο πολίτη. Τι είδους συνεννόηση θα είναι αυτή όταν θα τη στηρίξει στελεχιακά μόνο η μια πλευρά; Το άσχημο για τον Σαμαρά είναι ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνει κι εδώ μια ακόμα κωλοτούμπα καθώς δύσκολα στο τέλος δεν θα δούμε γαλάζιους υπουργούς στη νέα κυβέρνηση!

Μαζί με τη χώρα, αυτές τις μέρες αυτοκτονεί πολιτικά κι ο άνθρωπος που φάνταζε μέχρι πρόσφατα ο επόμενος πρωθυπουργός.