Έρχεται η Βουλή των Τεράτων με 3 κόμματα της Άκρας Δεξιάς

4.3.12

Σοκ προκαλεί η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων από τη Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής. Με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα, τον δρόμο για τη Βουλή βρίσκουν, εκτός του ΛΑΟΣ, τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου όσο και η περιβόητη Χρυσή Αυγή.


Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ παραμένει καθηλωμένο......σε ποσοστά που τρομάζουν, καθώς φαίνεται ότι η προοπτική Βενιζέλου δεν συγκινεί ιδιαίτερα τους οπαδούς του, μιας και δεν αποτελεί μια σημαντική συμβολική αλλαγή που μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες.

Δύσκολη φαίνεται ότι θα είναι και η μάχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την είσοδο της στη Βουλή καθώς φαίνεται ότι οι τολμηρές της θέσεις δεν έχουν απήχηση στην κοινωνία. Προσωπικά, έχω την αίσθηση ότι το κόμμα της κ.Μπακογιάννη θα λείψει πολύ από μια Βουλή που θα κάνει party η Ακροδεξιά.

Τέλος, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να μην μπορεί να ξεκολλήσει από το 28%, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που έλαβε το 2009. Το όνειρο της αυτοδυναμίας δύσκολα θα πραγματοποιηθεί...