Μ. Βορίδης: Ουφ!

5.4.12

Ομολογώ ότι η περίπτωσή του με είχε ανησυχήσει. Για μεγάλο διάστημα είχα τον φόβο ότι πιθανόν να συγκέντρωνε χαρίσματα ηγέτη, σε έναν πολιτικό χώρο μάλιστα με κραυγαλέα ένδεια πολιτικού προσωπικού. Έτσι έβλεπα ότι ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος στο άμεσο μέλλον να ηγηθεί της Δεξιάς ο κ. Βορίδης.

Στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ήταν μετρημένος και διαλλακτικός και κυρίως είχε αυτόν τον, περιζήτητο στον μέσο όρο, κοινό νου. Είχε αυτοέλεγχο, ήταν υπομονετικός συνομιλητής και διέθετε ένα αμυδρά υπεροπτικό ύφος...


...που τον βοηθούσε να κερδίζει τις εντυπώσεις από τους περισσότερους συνομιλητές του, που ακόμα πιστεύουν ότι επικρατεί στην τηλεόραση όποιος δεν αφήνει τον άλλον να μιλήσει.

Στο Λάος, όπως ήταν φυσικό, μέσα σε ένα τυχαίο κοινοβουλευτικό συνονθύλευμα με έναν γραφικό αρχηγό, καταύγαζε. Τις φορές που χρειάστηκε να αντιπαρατεθεί δημοσίως με τον κ. Καρατζαφέρη είχε την υπαινικτική μεγαθυμία του συγκαταβατικού απέναντι στον υποδεέστερο έξαλλο. Κοινή πεποίθηση ήταν ότι έκανε το αγροτικό του μέχρι να πάρει προαγωγή για το μεγάλο κόμμα της Δεξιάς. Και ευτυχώς αυτό έγινε εγκαίρως.

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης για τον Μάκη Βορίδη εδώ.