Μόσιαλος για Σαμαρά: Τώρα o εθνοπατριώτης βγάζει πωλητήρια

24.8.12

Σχολιάζοντας στο Facebook τις δηλώσεις Σαμαρά για τη διάθεση ελληνικών νησιών, ο πρώην υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος σχολίασε:

Τον Ιανουάριο του 2011 το έπαιζε 'πατριώτης' και κατήγγειλε την τότε κυβέρνηση ότι θα πουλούσε τα νησιά και την περιουσία της χώρας. Ακολούθησε ο γνωστός κυβερνητικός υπέρμετρος πανικός. Τώρα o εθνοπατριώτης βγάζει πωλητήρια. Στο ενδιάμεσο υπήρξαν τα Ζάππεια I-III που τα έφαγε το χρονοντούλαπο της ιστορίας και μια ανεύθυνη αντιπολιτευτική στρατηγική. Ήθελε εκλογές στις 18 Φεβρουαρίου, δεν ήθελε να υπογράψει τις δεσμεύσεις της χώρας και προκάλεσε 2 εκλογικές αναμετρήσεις που μεγάλωσαν το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού. Τώρα θα πάρει περισσότερα μέτρα από αυτά που δεν ήθελε να εγγυηθεί τον Φεβρουάριο. Δραματοποιεί τους τόνους, ενώ έχει να χειριστεί έλλειμμα 5 δισ. (σε σύγκριση με 4 δισ. τον Δεκέμβριο του 2011 και 25 δισ. τον Δεκέμβριο 2009). Παρά ταύτα, η χώρα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη. Μετά θα χρειαστεί ένα άλλο πολιτικό σύστημα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Όσο υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας κι αν τάσσεται κανείς, δεν μπορεί να παραβλέψει το ανεύθυνο πολιτικό παρελθόν του Αντώνη Σαμαρά.