Εξηγήσεις για τη λίστα Λαγκάρντ από τον καταβεβλημένο Παπακωνσταντίνου

8.1.13

Αναλυτικός για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην Έλλη Στάη, αν και δεν έθεσε κάποιο νέο στοιχείο στη δημόσια συζήτηση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν τα ξαδέρφια του στη λίστα, παρόλο που αυτή...



...έγινε αντικείμενο επεξεργασίας από στενό του συνεργάτη, με στόχο την εύρεση των 20 μεγαλύτερων καταθετών της λίστας.

Προσωπικά, δεν εντόπισα κάποιο ισχυρό επιχείρημα που να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα καθώς αξιολογώ ως ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία την απώλεια του πρώτου cd που έφτασε από τη Γαλλία και δεν μου είναι εύκολο να πιστέψω ότι δεν ενημερώθηκε για την ύπαρξη των συγγενών του στη λίστα.

Παρ' όλα αυτά, τίποτα αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει ικανό να μετατρέψει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ σε ποινικές ευθύνες αλλοίωσης της από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σε ανθρώπινο επίπεδο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ιδιαίτερα καταβεβλημένος και υπήρξαν στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης που προκάλεσαν αμηχανία και στην Έλλη Στάη. Δεν μου μοιάζει ανεύθυνος για τα όσα έχουν γίνει αλλά θα μπορούσε και να είναι θύμα μιας αρρωστημένης σκευωρίας ή μιας τρελής σειρά «συμπτώσεων».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι βολεύει πολλούς η αποκλειστική στοχοποίηση του.