Γιατί δεν μίλησε μόνος του ο Παπακωνσταντίνου για τους συγγενείς που δεν ήταν στη λίστα του Hot Doc;

2.1.13

Στις 27 Οκτωβρίου του 2012 ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε στο Hot Doc μια εκδοχή της λίστας Λαγκάρντ η οποία περιέχει 2.059 ονόματα, μεταξύ των οποίων δεν εντοπίζεται κανένας συγγενής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε τότε την ευκαιρία να προλάβει τους πάντες και να δηλώσει ότι «πάνε να με στοχοποιήσουν, σας λέω...

...εγώ ότι λείπουν 3 ονόματα συγγενών μου». Δεν το έκανε στους δυο μήνες που ακολούθησαν ενώ δήλωσε (εδώ) ότι δεν γνώριζε ότι περιέχονται ονόματα συγγενών του στη λίστα, κάτι παράξενο, καθώς ο ίδιος δεν έχει δηλώσει ότι δεν είδε τη λίστα.

Είτε σπατάλησε με ανόητο τρόπο μια ευκαιρία να προλάβει τα χειρότερα για τον ίδιο είτε ευθύνεται και ο ίδιος για την αφαίρεση των ονομάτων. Αν σκεφθούμε ότι ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου έχει παραδεχθεί ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται το αρχικό cd που έλαβε από τη Γαλλία, δύσκολα μπορεί κανείς σε αυτή τη φάση να επιχειρηματολογήσει υπέρ της αθωότητας του.

Αντίστοιχα όμως, δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία που να τον ενοχοποιούν με σιγουριά, πέρα από το ενδεχόμενο κίνητρο που διέθετε λόγω των δεσμών αίματος. Υποθέτω ότι οι σημαντικές εξελίξεις είναι μπροστά μας.