Παρεξήγηση: Ένα απλό «ρεύμα γνώμης» τελικά οι 58

28.2.14

Να διαψεύσουν όσους θεωρούν ότι διαλύθηκαν επιχείρησαν χθες οι 58 μετά τη συνάντηση τους, εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Πρωτοβουλία των 58 συνεχίζει με ενότητα και αυτοπεποίθηση την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης και στηρίζει τον αγώνα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Θα συμμετάσχει ενεργά με τον πολιτικό της λόγο και τις προγραμματικές της θέσεις στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Παράταξης στις 8 και 9 Μαρτίου παρουσία του Martin Schultz. Ενόψει της Συνδιάσκεψης θα καταθέσει τις θέσεις της για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η Συνδιάσκεψη είναι ένα μεγάλο βήμα που θα ενισχύσει τη δυναμική ενός τρίτου πόλου και θα ανανεώσει την ελπίδα συγκρότησής του.

Οι 58 καλούν τα μέλη των Επιτροπών Πρωτοβουλίας να συμμετάσχουν στη Συνδιάσκεψη αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό τους ρόλο στο παρόν και το μέλλον της Παράταξης.

Οι 58 συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου παραμένοντας ρεύμα γνώμης, χωρίς να μετατρέπονται σε έναν ακόμα πολιτικό οργανισμό ή κίνηση.

Γι’ αυτό τον λόγο η Πρωτοβουλία των 58 δεν αναφέρεται σε ονόματα και δεν μετέχει στις διαπραγματεύσεις για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Όσοι από τους 58 θέλουν να συμμετάσχουν θα θέσουν την υποψηφιότητά τους.

Η πρωτοβουλία των 58 θα παραμείνει αυτόνομη και σταθερή δύναμη παρακίνησης για την ενότητα και την αναγέννηση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Και θα είναι παρούσα στις εξελίξεις και μετά τις ευρωεκλογές.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Καταλαβαίνω την αμηχανία τους για την αποτυχία του εγχειρήματος αλλά δεν ζούσαμε σε άλλη χώρα τόσους μήνες. Ουδέποτε οι 58 μας ξεκαθάρισαν ότι αποτελούν ένα απλό «ρεύμα γνώμης» αλλά οι περισσότεροι από αυτούς μιλούσαν και για νέο κόμμα/νέα παράταξη.

Κάποιοι μάλιστα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αυτό το νέο κόμμα σάρωνε στις δημοσκοπήσεις. Μην τρελαθούμε τελείως...