Διοικητικό δικαστήριο της Άγκυρας ήρε την απαγόρευση χρήσης του Twitterr

26.3.14

Στην άρση της απαγόρευσης χρήσης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter στην Τουρκία προχώρησε τουρκικό δικαστήριο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Την απόφαση έλαβε διοικητικό δικαστήριο της Άγκυρας, έξι ημέρες μετά την κίνηση της δημόσιας αρχής τηλεπικοινωνιών να απαγορεύσει την χρήση του συγκεκριμένου ιστότοπου.

Η Αρχή Εποπτείας της Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (ΤΙΒ) αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης να αποκλείσει την πρόσβαση στο Twitter, μετά τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες το δίκτυο διασπείρει τις κατηγορίες της διαφθοράς εναντίον του ιδίου και προσώπων του καθεστώτος του, λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου.

Ο κ. Ερντογάν είχε δηλώσει «αδιάφορος» για τις διεθνείς αντιδράσεις τις οποίες θα προκαλούσε η σχετική απαγόρευση.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Στο μεταξύ οι Τούρκοι χρήστες είχαν ήδη καταφέρει με διάφορους τρόπους να έχουν κανονικά πρόσβαση στο Twitter και κάπως έτσι ο Ερντογάν έγινε ένας ακόμα από τους ηγέτες ανά τον κόσμο που έσπασαν τα μέτρα τους προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά με νεροπίστολα.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.