Κουβέλης: Δεν αφορά τον προοδευτικό κόσμο του ΠΑΣΟΚ η συντηρητική πολιτική του Βενιζέλου

30.4.14


Ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου έκανε σήμερα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης.

Παραθέτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης του στον Τάκη Καμπύλη:

Δημοσιογράφος: Δεν χωράει στην κεντροαριστερά ΠαΣοΚ και Δημοκρατική Αριστερά μαζί;

Φ. Κουβέλης: «Όχι. Με τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν σήμερα δεν χωράει, διότι το σημερινό ΠαΣοΚ με τη συγκεκριμένη ηγετική του έκφραση έχει επιλέξει μία συντηρητική πολιτική. Έχει εντάξει την πολιτική του στρατηγική σε αυτή της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό δεν μας αφορά, διότι προηγουμένως σας είπα ότι η κεντροαριστερά, ως έκφραση διεκδίκησης των ίδιων των πολιτών ή θα έχει προοδευτικό περιεχόμενο ή δεν θα υπάρξει. Και το περιεχόμενο της πολιτικής που σήμερα ασκείται, με δεδομένο -εάν θέλετε-, τον ετεροκαθορισμό και από την ευρωπαϊκή πολιτική και από άλλα ζητήματα, δεν είναι καθόλου μα καθόλου προοδευτικό».

Δημοσιογράφος: Να υποθέσω ότι όταν λέτε ότι δεν χωράει το ΠαΣοΚ, δεν αναφέρεστε στο όλον ΠαΣοΚ, δεν αναφέρεστε σε αυτό που εκπροσωπεί σήμερα το ΠαΣοΚ... Αναφέρεστε στην ηγεσία του ΠαΣοΚ, από ό, τι αντιλαμβάνομαι...

Φ. Κουβέλης: «Προφανέστατα ναι, έχετε απόλυτα δίκιο. Γι' αυτό και πάρα πολύ συγκεκριμένα σας είπα ότι η ασκούμενη από τη σημερινή πολιτική ηγετική έκφραση του ΠαΣοΚ, προφανέστατα δεν αφορά ένα τεράστιο κόσμο, πάρα πολλούς πολίτες, οι οποίοι είχαν μία αναφορά στο ΠαΣοΚ αλλά δεν την έχουν σήμερα. Προφανέστατα και δεν αφορά στον κόσμο του ΠαΣοΚ, ο οποίος κι αυτός διεκδικεί να υπάρξει μία άλλη πολιτική με προοδευτικό περιεχόμενο, η οποία θα δίνει απάντηση στα μεγάλα ζητήματα που καταγράφονται ως η μεγάλη παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας.

--
Κατεβάστε την εφαρμογή της Παραπολιτικής για κινητά τηλέφωνα και tablet από το iTunes κι από το Google Play.