Ο Βούτσης αποθεώνει τον Πάνο Καμμένο για την πολιτική του συνέπεια

15.10.14


Φαίνεται τελικά ότι έχουμε δει μόνο τα πρώτα επεισόδια του φλερτ ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου καθώς μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Νίκου Βούτση, η αυτοαποκαλούμενη «Ριζοσπαστική Αριστερά» δείχνει ιδιαίτερα διατεθειμένη να γελοιοποιηθεί.

Να μια μικρή σύνοψη των όσων είπε σήμερα στον Real Fm:

-Η δικιά μας άποψη είναι ότι στη βάση του προγράμματος και των προγραμματικών δηλώσεων που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη από την ερχόμενη Βουλή. Γι’ αυτό ευελπιστούμε να έχουμε και μια ευρεία κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία ή δυνατόν και αυτοδυναμία.

Δεν είμαστε σε θέση, θα έλεγα και σε διάθεση να μπούμε σε μια προγραμματική συζήτηση, η οποία θα αλλοίωνε συνειδητά ή εν πάσει περιπτώσει εσκεμμένα, είτε με τη ΔΗΜΑΡ είτε με τους ΑΝ.ΕΛ. είτε με άλλες δυνάμεις, τις βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα αν ο κ. Καμμένος είναι «συγγενής» δύναμη ο κ. Βούτσης απάντησε:

Λιγότερο “συγγενής” από άλλες δυνάμεις, διότι εμείς αναφερόμαστε στις δυνάμεις ευρύτερα της αριστεράς, της οικολογίας, μέσα και έξω από τη Βουλή, αλλά σίγουρα είναι μια δύναμη, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, με μεγάλη συνέπεια στον κεντρικό πολιτικό της λόγο διαχειρίστηκε αντιμνημονιακά τα πράγματα αυτά τα χρόνια. Και με αυτή την έννοια θα ήμασταν υποκριτικοί αν δεν την λαμβάναμε υπόψιν.

Καλά, δεν υπάρχουν 5-10 άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ που να ντρέπονται τόσο γι'αυτήν την κατάντια ώστε να πουν δυο πράγματα δημόσια; Τους έχει τυφλώσει τόσο πολύ πια η κυβερνητική προοπτική που δεν θα διστάσουν να συνθέσουν ένα υπουργικό συμβούλιο μαζί με τον Τέρενς Κουίκ και τον Νίκο Νικολόπουλο;

Τι ξεφτίλα είναι αυτή!