Στο site του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιεύθηκε το email Χαρδούβελη στην Τρόικα!

4.12.14


Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος ο οποίος και δημοσίευσε το e-mail του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη προς την Τρόικα στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου!

Επισημαίνει μάλιστα τα εξής:

Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2/12/2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του Υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κάποιο δημόσιο έγγραφο ή για κάποια επίσημη συμφωνία της χώρας αλλά για ένα e-mail που διέρρευσε στον Τύπο! Ειλικρινά, αναρωτιέμαι αν έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, όσο κλισέ κι αν είναι πια αυτή η φράση.

Πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης από την πλευρά του κ. Ρίζου ο οποίος επιλέγει δημόσια να δείξει τη δυσφορία του για συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές, παρόλο που η ανέλιξη του στη θέση του προέδρου του ΣτΕ έγινε με τις ευλογίες των πλέον συντηρητικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.

Update: Το e-mail μετά από κάποιες ώρες αφαιρέθηκε από τη σελίδα.