Βενιζέλος: Δεν νιώθω καθόλου υπεύθυνος για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, εγώ κάνω πάντα το σωστό για την ενότητα

1.12.14


Αν και ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι στα ελληνικά ΜΜΕ εργάζονται ακόμα πρόσωπα όπως ο Θανάσης Λάλας, έπεσα πάνω σε μια συνέντευξη που του παραχώρησε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής.

Παραθέτω ένα απόσπασμα, ενδεικτικό της ταπεινότητας που διαχρονικά χαρακτηρίζει τον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της Ελιάς και επικεφαλής της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης-ΠΑΣΟΚ:

-Αφού τον στηρίξατε με προσωπικό κόστος γιατί ο κ. Παπανδρέου είναι τόσο σκληρός μαζί σας ακόμα και προσφάτως που πρότεινε με την επιστολή του συνέδριο και επανεκλογή Προέδρου; 

Αυτό δεν το ξέρω, δε θέλω να αναφερθώ.

-Είναι όμως ένα ζήτημα σοβαρό, από τη στιγμή που ένας από τους δύο εταίρους της συγκυβέρνησης παρουσιάζει αυτή την εικόνα…

Με λυπεί και με θλίβει η εικόνα που εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ, η οποία το αδικεί κατάφωρα και συγκαλύπτει τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν κάνει όλα μας τα στελέχη και ιδίως οι βουλευτές μας.

-Δε νοιώθετε κι εσείς, ως αρχηγός, υπεύθυνος γι' αυτή την εικόνα;

Καθόλου υπεύθυνος δεν νοιώθω, διότι έχω κάνει και θα κάνω πάντα όλες τις κινήσεις που διασφαλίζουν την ενότητα και την πλήρη συμμετοχή. Όχι μόνο τώρα, πάντα. Και το 2007 και το 2011 και το 2012. Αλλά η κατάσταση είναι δυστυχώς ασύμμετρη, δηλαδή μπορεί πολλοί άνθρωποι να προσπαθούν πολύ και ένας άνθρωπος προσπαθώντας ελάχιστα να δημιουργεί μια άλλη εικόνα.