Όλι Ρεν: Δεν υπάρχει Grexit, να ασχοληθούν οι Έλληνες πολιτικοί με τη μάχη κατά της διαπλοκής

15.1.15

Photo credit: Valsts
Για τρόπους βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους κάνει λόγο ο Olli Rehn, ενώ καλεί τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας να σχηματίσουν γρήγορα νέα κυβέρνηση.

Λέγοντας πως όλα τα βασικά πολιτικά κόμματα της χώρας στηρίζουν τη συμμετοχή στο ευρώ, ο κ. Rehn ζήτησε από τους ξένους πολίτες και επενδυτές να ξεχωρίσουν τον πολιτικό θόρυβο από την οικονομική πραγματικότητα.

«Θα το έβρισκα παράλογο να μιλάμε για Grexit σε μια κατάσταση όπου τα χειρότερα έχουν περάσει και η χώρα κινείται προς μια καλύτερη κατεύθυνση», τόνισε. «Θα υπάρχουν πολλές σκιαμαχίες και πολιτικό θέατρο τις επόμενες εβδομάδες και μήνες στην Ελλάδα, πιστεύω όμως πως οι πολίτες και οι συμμετέχοντες της αγοράς μπορούν να δουν πέρα από αυτό και να αντιληφθούν ότι είναι ένα μέρος της κυκλικής διαδικασίας διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα».

Ο κ. Rehn, που είπε πως συναντήθηκε με τον Τσίπρα και ορισμένους συμβούλους του, δήλωσε πως ολόκληρη η πολιτική τάξη της Ελλάδας πρέπει να επικεντρωθεί στην υποβόσκουσα πρόκληση της μείωσης του ρόλου των διαπλεκόμενων συμφερόντων στη χώρα και να καθιερώσει το δικό της εθνικό σύστημα «καλής και δίκαιης διακυβέρνησης».

Όπως σημείωσε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες βάζουν αυτογκόλ, ξεχνώντας το εθνικό συμφέρον.

«Η Ελλάδα οδεύει προς έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης υπό τον όρο ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», είπε. «Ελπίζω πως οι Έλληνες δεν θα τα χαλάσουν στο τελευταίο χιλιόμετρο με μια υπερβολικά έντονη πολιτική αναταραχή».

H ενδιαφέρουσα συνέχεια στο Euro2day. Μας έχουν καταλάβει.