Γιατί δεν θέλει δανεικά ο Τσίπρας από τους Ρώσους; Μήπως είναι...προδότης; Τι έχει να πει ο Κοτζιάς;

3.2.15


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια χθεσινή αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο καθώς ο νέος πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο αναζήτησης δανεισμού στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα είπε:
-Η ερώτησή μου απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα: Υφίσταται θέμα ή εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιου δανείου από τη Ρωσία προς την Ελλάδα; Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω εάν συζητήθηκε το θέμα των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του συντονισμού των δύο χωρών.
Αλέξης Τσίπρας: Πρέπει να σας πω ότι βρισκόμαστε σε μια ουσιαστική διαβούλευση και διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και με όσους έχουν δανείσει τη χώρα μας και η χώρα έχει υποχρεώσεις προς αυτούς. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία άλλη σκέψη στο τραπέζι. Πρώτος μας και αποκλειστικός στόχος είναι να καταλήξουμε σε μια αμοιβαίως αποδεκτή και επωφελή λύση στα θέματα που αυτή τη στιγμή είναι ανοικτά: Στα θέματα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας.
Η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι απολύτως σωστή και εθνικά υπεύθυνη. Ουδέποτε υπήρξε για την Ελλάδα η επιλογή των δανεικών από μη ευρωπαϊκές χώρες παρόλο που πολλοί έχτισαν καριέρες ακριβώς πάνω σε αυτές τις γελοίες φήμες και θεωρίες συνωμοσίας.

Έτσι για την Ιστορία, στις 3 Οκτωβρίου του 2010, ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έγραφε:
Στην άρνηση αυτής της ίδιας της κυβέρνησης να αξιοποιήσει πριν δέκα μήνες τις δυνατότητες δανεισμού από τα Εμιράτα, την Κίνα και τη Ρωσία. Τότε που τα κεφάλαια από εκείνες τις χώρες θα κάλυπταν τις ανάγκες της Ελλάδας και θα είχε γλυτώσει η χώρα το μνημόνιο. 
Συκοφάντησαν τους πάντες και τώρα έρχονται τιμητές με το...ηθικό πλεονέκτημα του «Πρώτη φορά Αριστερά»! Τι έχεις τραβήξει έρμη Ελλάδα...