Η παράλληλη ατζέντα κυριαρχίας του Καμμένου στο χώρο της Δεξιάς

1.2.15


Διάβασα τη σημερινή συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στη Realnews και αιφνιδιάστηκα από την απουσία αναφορών στα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα της χώρας στα οποία ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση στην οποία ο ίδιος και το κόμμα του συμμετέχουν.

Ο Καμμένος δέχθηκε ερωτήσεις που αφορούν κυρίως θέματα του υπουργείου του και είναι ιδιαίτερα «εμπορικά» στο δεξιό ακροατήριο όπως οι μισθοί των ενόπλων δυνάμεων, η ΑΟΖ και οι σχέσεις με τη Ρωσία.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεν αναφέρει ούτε μια φορά τη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ» ενώ απαντά και σε ερώτηση για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας με τον παρακάτω τρόπο:

Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να παραμείνει στην ηγεσία του συνονθυλεύματος Πολιτικής Άνοιξης και ΛΑΟΣ που ο ίδιος δημιούργησε. Ουδέποτε ήταν στη Νέα Δημοκρατία. Άλλοτε την ανέτρεπε, άλλοτε τη βίαζε και άλλοτε την καταλάμβανε με εισαγωγή στελεχών που στο παρελθόν δεν θα τολμούσαν να περάσουν την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας. Αντώνης Σαμαράς και Νέα Δημοκρατία είναι δύο έννοιες που δεν συνάδουν. Φοβάμαι πολύ ότι δεν υπάρχουν πλέον ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Ο Αντώνης Σαμαράς σύρει τη Νέα Δημοκρατία στη νέα πολιτική του ερημιά.

Αρχίζω και υποψιάζομαι ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν είναι παρά ένα συγκυριακό σχήμα που φιλοδοξεί να αυτοδιαλυθεί μέσω της προσφυγής στις κάλπες όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Αν μέσω της ατζέντας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Καμμένος έχει καταφέρει να επιστρέψει στο 10% του Μαϊου του 2012, ο Τσίπρας θα τα έχει κερδίσει όλα καθώς το πλήγμα για την αμήχανη Νέα Δημοκρατία θα είναι τεράστιο.

Όλοι αυτοί βέβαια οι σχεδιασμοί τελούν υπό την αίρεση της επίτευξης συμφωνίας με την Ευρώπη στο δημοσιονομικό ζήτημα.