Θεοχάρης: Το Ποτάμι να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του που μας οδηγεί στα βράχια

4.3.15


Ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:
-Παρακολουθώ τα τελευταία 24ωρα -και μάλιστα με μια ένταση-, τον επικεφαλής του κόμματός σας, τον κ. Θεοδωράκη, να καλεί τον πρωθυπουργό να “χρησιμοποιήσει” την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, για να δημιουργηθεί στην Βουλή μια μεγάλη πλειοψηφία. Είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να συμφωνήσετε με το κυβερνητικό συμμαχικό σχήμα, έτσι όπως είναι; Ομολογώ δεν αντιλαμβάνομαι σε ποιο κομμάτι θα θέλατε να βοηθήσετε και πώς θα θέλατε να δημιουργηθεί η μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία...
Χ. Θεοχάρης: «Δεν νομίζω ότι είναι εντελώς ακριβές αυτό. Με την έννοια ότι δεν είναι ακριβές πως πιστεύουμε ότι μπορεί με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έτσι απλά, χωρίς πραγματική μεταρρυθμιστική πολιτική και ευρωπαϊκό προσανατολισμό μιας κυβέρνησης, να μπορέσουμε να συμμετέχουμε κι εμείς. Και συνεπώς, δεν είναι τόσο απλό. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι ακριβές».
-Άρα μου λέτε ότι δεν είναι σωστός ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται;
Χ. Θεοχάρης: «Δεν ξέρω. Αν δημιουργεί αυτή την εντύπωση, προφανώς είναι μια λανθασμένη εντύπωση. Ίσως είναι θέμα διατύπωσης, ίσως είναι θέμα ότι πρέπει να τα κάνουμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν ξέρω, θα το δούμε λίγο και εσωτερικά πώς θα το πούμε. Αλλά, σίγουρα, το να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση ή να στηρίξουμε απλώς αποσπασματικά πολιτικές, σε μια λογική κυβερνητική η οποία μας οδηγεί στα βράχια τελικά, δηλαδή μας οδηγεί ενδεχομένως σε εφιαλτικά σενάρια ή σε σενάρια εκτός Ευρώπης, προφανώς -για να καταφέρεις να πετύχεις ένα νομοσχέδιο για την ιθαγένεια-, δεν έχει νόημα... Το βασικό λοιπόν και το κύριο είναι να σιγουρέψουμε ότι θα υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία θα πιστεύει -πραγματικά και όχι στα λόγια, στα ψεύτικα λόγια-, στην ευρωπαϊκή προοπτική και στο ότι το μέλλον μας είναι με τους συμμάχους μας στην Ευρώπη...»
O ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυριαρχεί απολύτως στον δημόσιο διάλογο αλλά υπάρχουν κι άλλα κόμματα στη χώρα, τα περισσότερα από τα οποία αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στο εσωτερικό τους.

Ένα από αυτά είναι το Ποτάμι του οποίου η συνοχή είναι μηδαμινή καθώς όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος συμβουλεύεται κυρίως προσωπικούς φίλους του κι όχι τους βουλευτές του κόμματος. Το να λέει ένας βουλευτής του κόμματος δημόσια ότι δεν είναι βέβαιος για το ποια είναι η γραμμή του κόμματος ως προς την κυβέρνηση, δεν είναι και το καλύτερο σημάδι...