Με ποιον είναι ο Γιάνης;

18.5.15


Παρατηρώ στα διάφορα ρεπορτάζ που επιχειρούν να περιγράψουν το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι όλο το βάρος των αναλύσεων πέφτει στη στάση που θα τηρήσουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ομολογώ ότι δεν έχω κάποια ιδιαίτερη γνώση του τι επικρατεί στο εσωτερικό αυτού του αλέγρου κόμματος που παίζει και μαθαίνει με τη διακυβέρνηση της χώρας αλλά φοβάμαι ότι πολλοί υποτιμούν τον Γιάνη (τον) Βαρουφάκη.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο συγκεκριμένος θα βάλει την υπογραφή του σε μια συμφωνία που μεσοπρόθεσμα θα αποτελέσει ταφόπλακα για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εδώ και καιρό έχω πάψει να βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τον πατριωτισμό του, κυρίως γιατί θεωρώ ότι μόνο υποκριτικά εμφανίζεται υπέρμαχος της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ο Γιάνης με το ένα νι και τις πολλές φιλοδοξίες είναι φοβερά δημοφιλής, δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μοιάζει φοβερά πρόθυμος να αναλάβει τη «λάντζα» του υπουργού Οικονομικών μετά την επίτευξης της όποιας συμφωνίας. Υπάρχει πιο ιδανικό καμουφλάζ της εκκωφαντικής αποτυχίας του από ένα ηρωικό «όχι» που θα τον καταστήσει λαϊκό ήρωα;

Κι αν η ρήξη που ονειρεύεται αφορά την τυχοδιωκτική συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ; Τον κόβετε για άνθρωπο που μπορεί να συγχωρέσει το σούπερ άδειασμα του από τον Τσίπρα με την επιβολή...Τρόικας στα υπουργικά καθήκοντα του;