Ο Νίκος Παππάς έχει απόλυτο δίκιο: Μονόδρομος η κομματική πειθαρχία στην ψήφιση της συμφωνίας

29.5.15


«Δεν θεωρείτε ότι θα υπάρξει θέμα δεδηλωμένης αν δηλαδή, αν υπάρχει μια πλειοψηφία από τα σπάργανα της οποίας θα υπάρχουν ευάριθμες αμφισβητήσεις ώστε να μην συγκεντρώνονται 150 ψήφοι, τότε δεν θα υπάρξει ζήτημα;», διερωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό. Συζητάει τα πάντα δημοκρατικά και πληρώνει το τίμημα αυτής της επιλογής. Μπορεί να υπάρχουν φωνές που δυσπιστούν. Εντάξει. Όμως επειδή όλοι γνωριζόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί από εμάς έχουμε κυβερνητική ευθύνη, και κρινόμαστε όχι από αυτά που θα πούμε εδώ, εκεί, σε ένα κομματικό όργανο ή σε ένα παράθυρο της τηλεόρασης από την τελική απόφαση. Και η συμφωνία η οποία θα έρθει στη Βουλή θα έχει την υπογραφή μας, την ψήφο μας ή την άρνηση της ψήφου μας. Εκεί λοιπόν νομίζω ότι άπαξ άπαντες θα κριθούμε και θα τεθούμε ενώπιον των δικών μας ευθυνών» σημείωσε. Αναλυτικά στο ΣΚΑΙ.

Αυτές τις μέρες ο Νίκος Παππάς περνάει δύσκολα καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ του 4%, ίσως επειδή ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα του 36%. Το λιντσάρισμα του Λάμπη Ταγματάρχη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ως αποκλειστικό στόχο τον ίδιο.

Παρατηρώ και μαθαίνω ότι η δήλωση του περί κομματικής πειθαρχίας του έχει προκαλέσει νέα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος στο οποίοι φαίνεται ότι εξακολουθούν να παραμένουν ισχυροί άνθρωποι που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από διακυβέρνηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Νίκος Παππάς είπε το αυτονόητο. Δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει στη Βουλή ό,τι γουστάρει χωρίς συνέπειες.

Δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα πιο αντιδημοκρατικό από το να παραμείνουν στην ίδια Κ.Ο άτομα που δέχονται να εισπράξουν το πολιτικό κόστος μαζί με άτομα που παριστάνουν τους αλύγιστους λαϊκούς ήρωες. Όποιος δεν μπορεί, πηγαίνει σπίτι του. Τα χρόνια της ανεμελιάς τελείωσαν για όλους.