Προσοχή! Ο στρατηγός του Grexit είναι πιο δημοφιλής από ποτέ στη Γερμανία

3.8.15


Με τη βοήθεια των «χρήσιμων ηλιθίων» και κάποιων κανονικών ηλιθίων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε πρόσφατα με σαφήνεια υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Μπορεί η σχετική ιδέα του να είναι παλαιότερη αλλά αυτή τη φορά διατυπώθηκε ρητά και δημόσια, κυρίως χάρη στις φαεινές ιδέες του Γιάνη Βαρουφάκη, τις οποίες έβρισκε για μήνες εξαιρετικές και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή τη φορά, ο Σόιμπλε έχασε τη μάχη του Grexit αλλά κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει. Να τι αναφέρει ένα πρόσφατο ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής:
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Infratest Dimap, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD και της εφημερίδας Die Welt, η δημοτικότητα του Σόιμπλε για τον Αύγουστο φτάνει το 70% και από τον Απρίλιο και μετά αυξάνεται συνεχώς. 
Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014 ο Σόιμπλε έχει κερδίσει πέντε μονάδες, ενώ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013, οπότε διενεργήθηκαν οι γερμανικές εκλογές, εννέα μονάδες.Πιο δημοφιλής είναι ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, με 72%, ενώ η Μέρκελ βρίσκεται τρεις μονάδες πίσω από τον Σόιμπλε. Μόλις στο 48% είναι η δημοτικότητα του προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Το ότι ο 70% των πολιτών της πιο ισχυρής χώρας της Ευρωζώνης επικροτούν τους χειρισμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων, είναι σχεδόν τρομακτικό και επιβεβαιώνει πόσο οριακά παραμένουν τα πράγματα για τη χώρα μας.

Μας περιμένουν πλέον στη γωνία και στην επόμενη στραβή, θα μας πετάξουν έξω. Ας το έχουν στο νου τους όσοι ονειρεύονται ξανά μια προσχηματική εφαρμογή του Μνημονίου που θα ξεγελάσει τους «κουτόφραγκους».

Photo Credit: blu-news.org