Με τη δραχμή δεν μπορεί να γελάει κανείς

11.9.15


Χιουμοριστικά είναι και τα τρία σποτάκια της Λαϊκής Ενότητας για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου με τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Κώστα Λαπαβίτσα να διακωμωδούν τα όσα έχουν ακουστεί εναντίον τους.

Καλοδεχούμενο το χιούμορ σε μια προεκλογική εκστρατεία αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι κάπως σοβαρά. Όταν στοχεύεις στο να γυρίσεις τη χώρα 50 χρόνια μέσω της επιστροφής στη δραχμή, δεν μπορείς να κάνεις πλακίτσα. Δεν μπορείς ακόμα και σήμερα να ισχυρίζεσαι ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες για τους πολίτες κι ότι η μετάβαση θα είναι σαν μια βόλτα στην εξοχή.

Οι της Λαϊκής Ενότητας έχουν κάθε δίκιο να κατηγορούν τον Τσίπρα για τα ψεύδη και τις κωλοτούμπες του αλλά του μοιάζουν πάρα πολύ όταν κρύβουν ξανά από την ελληνική κοινωνία το τι πραγματικά σημαίνει η δραχμή.

Σε κάθε περίπτωση κι ανεξάρτητα με τον τρόπο που θα επηρεάσει το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας την έκβαση των εκλογών, θα ήταν ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη χώρα να μείνει το συγκεκριμένο κόμμα εκτός Βουλής. Χορτάσαμε από υστερικές κραυγές.