Μαθητευόμενος μάγος VS μαγκιόρος καραμπουζουκλής σημειώσατε 2

14.9.15


Ίσως για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά, απόψε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ διεξήχθη ένα σχεδόν κανονικό debate μεταξύ δυο υποψηφίων πρωθυπουργών με ένταση και παλμό, μακριά από τις νερόβραστες συζητήσεις του παρελθόντος.

Κατά την προσωπική μου άποψη, νικητής της αποψινής βραδιάς είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος με την τακτική «σίφουνας με κομπολόι» στρίμωξε τον αμήχανο και αμυντικό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αδυνατούσε να απαντήσει επί της ουσίας, σχεδόν στις περισσότερες ερωτήσεις. Νομίζω ότι κανείς Έλληνας δεν κατάλαβε για ακόμα μια φορά με ποιους σκοπεύει να σχηματίσει κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να παίζει άριστα το χαρτί της σταθερότητας και της συνεργασίας.

Για λόγους που προσωπικά αδυνατώ καν να μαντέψω, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πάρα πολλές φορές ότι έμαθε και απέκτησε εμπειρία από τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργίας του, κάτι που συνιστά έμμεση παραδοχή για το ότι δεν ήταν προετοιμασμένος για τα όσα έζησε. Κάπου εκεί χώρεσε και η ατάκα της βραδιάς «δεν είστε ωρομίσθιος» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Από την άλλη, ο κ. Μεϊμαράκης ξεπέρασε κατά πολύ τους κανόνες της πολιτικής ορθότητας αποκαλώντας την πρώην αρμόδια υπουργό Μετανάστευσης «κυρία Τασία» και επιμένοντας άνευ λόγου στον όρο «λαθρομετανάστες». Χρησιμοποίησε αρκετές φορές τις ίδιες φράσεις επενδύοντας εμφανώς στη «λαϊκότητα» του λόγου του.

Συνοψίζοντας, όπως σημείωσε κι ένας φίλος, αν ο Τσίπρας ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερος σε ηλικία, απόψε θα είχε χάσει τις εκλογές. Τώρα όμως παραμένει το φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου.