Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές χαλάνε το παραμύθι Τσίπρα: Δεν του προτείναμε κάτι, στρατηγικό λάθος οι ΑΝΕΛ

1.10.15


Επιστολή με την οποία βάζει τέλος στα σενάρια συμπόρευσης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τον ΣΥΡΙΖΑ, απέστειλε ο  ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

To ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει:
«Ποτέ δεν προσφέρθηκε μία θέση στην οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στον Αλέξη Τσίπρα» διευκρινίζει σε απαντητική επιστολή του προς την ομάδα των Ακτιβιστών Σοσιαλδημοκρατών PES Activists ο κ. Τζιάνι Πιτέλα.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, επισημαίνει  ότι είχε συνάντηση με τον κ. Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ακόμη  ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο με τις περικοπές του νέου μνημονίου.  Όπως χαρακτηριστικά γράφει στην επιστολή του «χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του χρέους καθώς και νέες επενδύσεις».
Αναφέρει ότι είπε ξεκάθαρα στον κ. Τσίπρα ότι τη συνεργασία μεταξύ των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ τον βρίσκει αντίθετο, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί «στρατηγικό λάθος του πρωθυπουργού το οποίο θα επηρεάσει άσχημα τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.»
Δεν είναι η πρώτη φορά που άλλα λένε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι κι άλλα «μεταφράζει» στους Έλληνες ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Σοσιαλδημοκρατία που να την χειροκροτούν οι Καμμένοι και οι Χαϊκάληδες δεν μπορεί να υπάρξει.