Φίλης και Σεβαστάκης: Οι πιο ειλικρινείς «αριστεροί» της χώρας

21.10.15


Θεωρώ ιδιαίτερα θετική τη συμβολή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη στη δημόσια συζήτηση για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Αρχικά, θυμίζω ότι ο κ. Φίλης έχει κερδίσει εδώ και καιρό με το σπαθί του τον τίτλο της Μαρίας Αντουανέτας του ΣΥΙΡΖΑ με το θρυλικό «φοβάσαι μην χάσεις τα 300 ευρώ;» σε πολίτη που συμμετείχε στην εκπομπή Ενικός και με ανάλογου ύφους δηλώσεις για την αύξηση του ΦΠΑ στα μακαρόνια.

Σήμερα, για την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση δήλωσε, στο ΣΚΑΙ:
Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει το δικαίωμα της μόρφωσης σε όλα τα παιδιά, που σημαίνει να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο, εκεί θα κριθούμε, και όχι στις πενταροδεκάρες του 5% ή του 13%.
Από κοντά και ο ακόμα πιο κυνικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, ο οποίος μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" δήλωσε:
Το πολιτικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι, σε σχέση με το κοινό του, από τη δυσαρέσκεια των γονέων των παιδιών των ιδιωτικών σχολείων. Επομένως δεν έχει και κανένα λόγο να το πάρει πίσω.
Εκτιμώ ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι είναι πολύ πιο ειλικρινείς από τους περισσότερους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παρελαύνουν από τα τηλεοπτικά παράθυρα. Αυτή είναι η νοοτροπία του κόμματος, τόσα καταλαβαίνουν, τόση απόσταση έχουν από την ελληνική κοινωνία.

Όλο και περισσότερα πράγματα θυμίζουν τον τρόπο που μάζεψε γρήγορα η φθορά η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 2010-2011...