Φώφη κατά Τσίπρα: Αγκαλιές με τον ακροδεξιό Καμμένο, ούτε λέξη για την καταστροφική πενταετία Καραμανλη

7.10.15


Σκληρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τα δήθεν ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό χώρο.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία της:
(...)Σας ακούσαμε κύριε Τσίπρα να καλείτε στη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό. Εμείς δεν θα σας απαντήσουμε με τον τρόπο που απαντήσατε εσείς στις ανάλογες εκκλήσεις για συνεννόηση και συναίνεση που σας απευθύναμε, σε πολύ κρίσιμες ώρες για τη πατρίδα μας. Τότε που από αυτό το βήμα εκστομίσατε μια φράση που στιγμάτισε ανεξίτηλα την πολιτική σας πορεία με το αξέχαστο «δεν θα σας αφήνουμε να βγαίνετε από τα σπίτια σας». 
Ξέρετε κ. Τσίπρα, Προοδευτικός δεν είναι κανείς επειδή απλά το δηλώνει. Η προοδευτική πολιτική δύναμη συνδέει την κυβερνητική παρουσία της με πραγματικά προοδευτικές πολιτικές, με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ποιος είναι ο δικός σχετικός απολογισμός κ. Πρωθυπουργέ; Απολύτως Μηδενικός! Η ελπίδα δεν πέθανε όμως δεν την εκφράζετε πια εσείς.
Αντιδεξιός δεν χαρακτηρίζεται κανείς ούτε μόνο λόγω ιστορικής παράδοσης , ούτε επειδή απλά καταλαμβάνει την αριστερή πτέρυγα των εδράνων του Κοινοβουλίου. Εσείς προσκαλείτε ποιους σε αντιδεξιά μέτωπα κ. Τσίπρα; Εσείς που ενώ λαλίστατα έχετε φορτώσει τις ευθύνες της κρίσης επί δικαίων και αδίκων, δεν έχετε βρει ούτε μία λέξη να πείτε για την καταστροφική πενταετία της ΝΔ 2004-2009;
Εσείς που επί 8 μήνες ερωτοτροπούσατε συγκυβερνώντας με μια ακροδεξιά απόφυση του πολιτικού συστήματος και το βράδυ των εκλογών σπεύσατε να την αγκαλιάσατε; Εκείνο το βράδυ δεν αγκαλιάζατε πια έναν ευκαιριακό κυβερνητικό εταίρο, αλλά μια ιδεολογία. Αντιδεξιός αλά καρτ δεν γίνεται κ. Τσίπρα! Με λίγα λόγια κ. Τσίπρα δεν νομιμοποιείστε να μοιράζετε πιστοποιητικά ούτε πατριωτισμού, ούτε προοδευτικότητας.
Άδικο έχει;