Μπορεί αυτό που συνέβη με τον Τσουκάτο το 1999 να δικαιολογεί τους Φλαμπουράρη-Σταθάκη το 2015;

17.10.15


Κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας εύλογα κλήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τους ξεχασιάρηδες υπουργούς του που δυσκολεύονται να θυμηθούν που έχουν αφήσει τα εκατομμύρια τους.

Νομίζω ότι η δομή της απάντησης του πρωθυπουργού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πριν πει το πατροπαράδοτο «αν αποδειχθεί κάτι, θα εφαρμοστεί ο νόμος», ένιωσε την ανάγκη πρώτα να αναφερθεί στο σκάνδαλο Siemens:
Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο θέμα αυτές τις μέρες, διότι ένας νεοεκλεγείς Υπουργός, ένας νεοεκλεγείς Βουλευτής το 2012 έκανε μια ατελή δήλωση, την οποία διόρθωσε με συμπληρωματική την ίδια χρονιά και το 2013, το 2014 και το 2015 έχει δηλώσει όλα αυτά τα ποσά και έχει φορολογηθεί γι’ αυτά.
Να μιλήσουμε γι’ αυτούς που έχουν ποσά για τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί; Τουλάχιστον αυτά τα ποσά έχουν φορολογηθεί. Δεν τα έκλεψε κανένας.Να μιλήσουμε, λοιπόν, για το εκατομμύριο του κ. Τσουκάτου, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, που ήταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens; Θέλετε να μιλήσουμε γι’ αυτά; Πού πήγε αυτό το εκατομμύριο; Πού πήγαν τα λεφτά της Siemens;
Να ξέρετε, λοιπόν, ότι δεν θα ξεχαστεί τίποτα και για κανέναν. Και επειδή αυτή η Κυβέρνηση έχει λίγους μήνες που κυβερνά, αν υπάρξουν στοιχεία για οποιονδήποτε Υπουργό, αλλά στοιχεία, τότε, όπως όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, θα έχει ίση αντιμετώπιση απέναντι στο νόμο.
Θυμίζω ότι ο Θεόδωρος Τσουκάτος παραδέχτηκε τον Ιούνιο του 2008 ότι το 1999 έλαβε ένα εκατομμύριο μάρκα. Έχουν περάσει 7 χρόνια από την ομολογία του και 16 χρόνια από το ίδιο το σκάνδαλο. Το ΠΑΣΟΚ δίκαια, αν και ίσως λίγο δυσανάλογα, τιμωρήθηκε από τον ελληνικό λαό, ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα έχει προσέλθει πολλάκις στις κάλπες.

Τι νόημα έχουν λοιπόν πια αυτές οι αναφορές; Ως πότε ο Αλέξης Τσίπρας θα παραπλανά και θα κοροϊδεύει στο όνομα του «οι άλλοι ήταν χειρότεροι»;

Υ.Γ Γιατί τέτοια εμμονή με το σκάνδαλο Siemens; Υπάρχει και το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου ή μήπως αναφορές σε αυτό στενοχωρούν κάποια κορυφαία στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ;