Απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί κατά Τσίπρα στο Πολυτεχνείο, σωστή η δήλωση του κατά των αντιεξουσιαστών

18.11.15


Η χθεσινή εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού να μην μπορεί να προσεγγίσει με ασφάλεια και ηρεμία τον χώρο του Πολυτεχνείου αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα. Η καταδίκη τέτοιων πράξεων πρέπει να είναι απόλυτη και διακομματική.

Στον βαθμό που συμμετείχαν στις αποδοκιμασίες στελέχη του ΚΚΕ, καλό θα ήταν το κόμμα του Περισσού να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Σε κανέναν δεν μπορεί να αναγνωριστεί το δικαίωμα παρακώλυσης της απόδοσης τιμών σε ένα μνημείο, πόσο μάλλον στον πρωθυπουργό της χώρας.

Προς τη σωστή κατεύθυνση ήταν και η δήλωση που ακολούθησε από τον Αλέξη Τσίπρα, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που οι καγγελίες Πανούση δημιουργούν βαριές σκιές για τις σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία:
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μιλούν στο όνομα του λαού και των αγώνων στους δήθεν αντιεξουσιαστές, που απουσίαζαν από τους αγώνες αλλά εμφανίζονται ως υπερασπιστές του λαού, που ελέω μίας εξουσιοδότησης που δεν τους έδωσε κανείς, θεωρούν ότι έχουν την απόλυτη εξουσία, την εξουσία της ζωής και του θανάτου», είπε συνεχίζοντας χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να καπηλευτούν τους αγώνες ούτε αυτόκλητοι σωτήρες ούτε οι υμνητές της χούντας, είτε βρίσκονται στη Χρυσή Αυγή είτε αλλού.
Οι διαχρονικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάχυση της βίας στην ελληνική κοινωνία πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν αλλά όχι με επικίνδυνους όρους τύπου «καλά να πάθουν, ήρθε η σειρά τους»