Όχι στη ανίερη επικοινωνιακή συμμαχία με Ζωή-Ραχήλ-Βαρουφάκη κατά του ΣΥΡΙΖΑ

18.12.15


Παρατηρώ ότι πάρα πολλά αντικυβερνητικά ΜΜΕ και πάρα πολλοί υποστηρικτές της φιλοευρωπαϊκής Αντιπολίτευσης πέφτουν στην παγίδα να επικαλεστούν διάφορες τοποθετήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, της Ραχήλ Μακρή και του Γιάνη Βαρουφάκη κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικά, θεωρώ ότι κάνουν λάθος και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να το πληρώσουμε όλοι πάρα πολύ ακριβά. Ο ελληνικός λαός έθεσε με την ψήφο τη Λαϊκή Ενότητα στο περιθώριο, αποδοκιμάζοντας παράλληλα την πρόταση άναρχης μετάβασης στο εθνικό νόμισμα και ρήξης με τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο.

Είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να βλάψουν τον ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγοντας διάφορα ανόητα τσιτάτα της πρώην προέδρου της Βουλής και του πρώην υπουργού Οικονομικών. Το μόνο που καταφέρνουν είναι το να συντηρούν μια συζήτηση περί εθελούσιου Grexit και να δημιουργούν ένα κλίμα «νοσταλγίας» για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία μιας δήθεν επανάστασης.

Το ξέπλυμα των δραχμιστών μέσω του lifestyle και του χαβαλέ είναι συχνά πολύ λιγότερο αθώο από πόσο μοιάζει. Άλλο πράγμα η πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άλλο το φλερτ με περιθωριακά στοιχεία που ονειρεύονται την επιστροφή της χώρας στο 1900.